Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Iikka Taavitsainen kolumni Puolet ei aina riitä, ja kohtuuttomuuskin on kaunista

Moni asia koetaan joko mustaksi tai valkoiseksi. Joko ollaan tai ei, joko tehdään täysillä tai ei tehdä ollenkaan. Kohtuus kaikessa, meitä muistutetaan, puoletkin riittää.

Mutta ei aina.

Jos kolaa puolet pihasta, auto on yhä jumissa. Jos pukee puolet kengistä, toinen jalka paleltuu. Jos pesee puolet hampaista, toiseen puoleen tulee reikiä.

Jos saa puolet kokeesta oikein, läpäisee vain hätäisesti. Jos saa lotossa puolet oikein, ei ole miljonääri. Jos kasvattaa puolet lapsista hyvin, ei ole tehnyt hyvin.

Jos syö puolet, laihtuu. Jos juo puolet, nääntyy. Jos rokottaa puolet, se ei auta. Jos pyyhkii puolet, on silti paskahousu.

Jos lataa puolet, on akkua ainakin hetkeksi riittävästi.

Jos uskoo puolet, ei usko puoliakaan. Jos valehtelee puolet, niin valehtelee kaiken.

Jos hengittää puolet, ei hengitä vaan haukkoo henkeä. Jos juoksee puolet, ei voita, muttei myöskään myöhästy.

Jos puolittaa vihan, se on hyvä alku. Mutta jos puolittaa rakkauden, se ei riitä alkuunkaan. Jos rakentaa puolet, siltaa ei voi ylittää.

Jos satuttaa puolet, satuttaa silti liikaa. Jos tuhoaa puolet, tuhoaa kuitenkin. Jos saastuttaa puolet, saastuttaa yhä.

Jos puolittaa työpäivän, on laiska. Jos puolittaa työttömyyden, on sankari.

Jos antaa vain puoli syliä turvaa, jättää puoli syliä tilaa peloille.

Jos asia on vain puoliksi turvallista, se on vaarallista. Jos tekee suunnitellusta puolet, ei suunnitellut riittävästi. Jos noudattaa reseptistä puolet, ruoka voi onnistua. Jos noudattaa lääkereseptistä puolet, ei parane.

Jos puhuu puolet, on mahdollisuus kuunnella, mutta jos kuulee vain puolet, ei kuule tärkeintä. Jos katsoo vain puolet, auto tulee juuri sieltä toisesta suunnasta. Jos lukee puolet, ei saa tietää, kannattiko aloittaa. Jos kirjoittaa puolet.

Jos palvoo puolet, on täysin vietävissä. Jos ajattelee puolet, joku toinen ajattelee toisen puolen. Jos tietää puolet, osaa kannustaa oikeaa joukkuetta. Jos saa puolet, voittaa äänestyksen. Jos taitaa puolet, on toistaitoinen. Jos ymmärtää puolet, on edes yrittänyt.

Jos nukkuu puolet, ei nuku riittävästi. Jos empii puolet, on päättäväinen.

Jos uskoo puolet, ei usko puoliakaan. Jos valehtelee puolet, niin valehtelee kaiken.

Jos ajaa puolet, on vasta puolivälissä.

Ja jos elää vain puolet, on hyvä muistaa, että kuolee kokonaan.