Kasvuyritykset ovat löytäneet Kuopion

Yläsavolainen metsäkoneyhtiö Ponsse on yksi syy sille, että tamperelainen ohjelmistoyhtiö Vincit ilmoitti helmikuun lopussa, että se perustaa jopa yli 50 työntekijän toimipisteen Kuopioon. Vincit on tehnyt muun muassa Ponssen Scorpion-mallin käyttöliittymää.

Tuoreen tiedon mukaan itseajavien autojen teknologiaa kehittävä kasvuyritys Unikie tulee myös Kuopioon ja sekin mainitsee asiakasyrityksistä Ponssen. Unikien kehitysyksikkö palkkaa vähintään 25 työntekijää. Toimipaikasta tulee yrityksen Oulun yksikön satelliittiyksikkö, joka tukee sulautettua ohjelmistokehitystä yhdessä koneavusteisen datahallinnan kanssa.

Yritysten tulo Kuopioon ei selity tietenkään pelkästään Ponssella. Unikie kertoo suoraan, että sitä kiinnostaa myös Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella matematiikkaa ja tietojenkäsittelytieteitä opiskelevat. Heidän osaamisensa ja lahjakkuutensa on juuri sitä, mitä ohjelmistokehityksessä tarvitaan. Kasvuyritysten kiinnostuksesta voidaan myös päätellä, että se todistaa osaltaan yliopisto-opetuksen laadukkuudesta ja ajantasaisuudesta.

Kuopion kiinnostavuutta lisää tietysti viihtyisä ja toimiva kaupunkiympäristö, jonka vetovoimaisuutta erilaiset kyselytutkimukset tämän tästä kehuvat. Kaupungin virkamiesten ja luottamushenkilöiden tehtävä on puolestaan jatkuvasti huolehtia siitä, että maineelle on myös pysyvästi ja kestävästi katetta. Jos se onnistuu, jatkossakin on lupa odottaa yhä uusia kasvuyrityksiä.

Kommentoi