Tanssifestivaalin vaikea sauma

Elokuussa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin uutena toiminnanjohtajana aloittaa Johanna Rajamäki. Silloin vuodesta 1996 toiminnanjohtajana toiminut Anna Pitkänen jää pois festivaalityöstä.

Henkilövaihdos ei ole festivaalin johdossa ainoa eikä ensimmäinen. Pitkäaikaisen taiteellisen johtajan Jorma Uotisen 17-vuotiseksi yltänyt tehtävä päättyi kesällä 2019 ja uutena taiteellisena johtajana aloitti Riku Lehtopolku.

Festivaalin taustayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja vaihtui puolestaan viime marraskuussa, kun Kirsi Soininen luopui puheenjohtajuudestaan kuuden vuoden jälkeen ja Mika Sutinen otti vastuullisen tehtävän hoitaakseen.

Toisin sanoen kaikki Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin avainhenkilöt ovat vaihtuneet koronan riivatessa erityisen voimakkaasti tapahtuma-alaa.

Lähtökohtaa uudelle alulle voidaan pitää siten monella tavalla hyvin haasteellisena. Milloin korona hellittää, palaavatko ihmiset festivaalielämysten pariin, pitääkö tapahtuman sisältöjä uudistaa festivaalivieraiden muuttuneen käytöksen vuoksi? Vastaamattomia kysymyksiä on paljon.

Haastattelulausuntojen perusteella vaikuttaa siltä, että Rajamäen valmiudet johtaa tanssifestivaalia uuteen aikaan ovat mitä mainioimmat. Kansainvälinen osaaminen täydennettynä organisointikyvyllä ja asioiden läpivientikyvyllä ovat ominaisuuksia, joita tehtävässä todella tarvitaan, sen Anna Pitkänen on onnistuneesti osaltaan todistanut.

Kommentoi