Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsepetos ei torju koronaa

Tahkocomin arvion mukaan Tahkon majoituskapasiteetin käyttöaste lähentelee normaalia Pohjois-Savoon asetetusta ravintolasulusta huolimatta. Tuhannet ihmiset viettävät pääsiäistä Nilsiän maisemissa.

Vilkkaaseen pääsiäiseen varautuvasta Tahkosta kertonut juttukokonaisuus sisälsi mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka todistavat ihmisten kekseliäisyydestä koronarajoitusten viidakossa ( Savon Sanomat 31.3.).

Rinteisiin on esimerkiksi pykätty istuskelupaikkoja, joita kutsutaan levähtäytymisalueiksi. On penkkirivejä ja pöytäryhmiä. Termi levähtäytymisalue antaa ymmärtää, että kyse ei ole paikoista, jossa pelkästään levätään, vaan niissä oleskellaan hieman pidempiaikaisesti.

Tahkon päähissien vierustalla pöytäryhmiä on aseteltu aivan ravintolarakennuksen terassin viereen, koska terassilla ei saa istua ja syödä eväitä.

Kun rinteiden huipulla sijaitseva Panorama Bar myy laskettelijoille alkoholia mukaan, olosuhteiden rakentelu avaa huolestuttavia näkymiä pääsiäisenviettotavoista Tahkolla: pussikaljoittelijoita levähtäytymisalueilla, pöheiköissä ja rinnealueilla.

Viranomaisten kenties hassuiltakin tuntuvat säädökset ja rajoitukset tähtäävät koronataudin leviämisen ehkäisyyn. Jos viranomaisten ohjeistuksia luetaan lehmän silmin ja tulkitaan vinoon, kyse on lähinnä itsepetoksesta. Se ei torju koronaa. Päinvastoin se voi edesauttaa kulkutaudin leviämistä.