Ravintolasulku on syytä purkaa

Tänään valtioneuvosto päivittää 28. maaliskuuta antamaansa asetusta muun muassa Pohjois-Savon ravintolasulusta. On siten mahdollista, että ravintolat voisivat avautua jo huomenna asiakkaille koko maakunnan alueella.

Sulun poistamisen puolesta puhuu maakunnan oman koronanyrkin tiistainen arvio, että Pohjois-Savo pysyy edelleen perustasolla ja koronarajoitukset säilyvät ennallaan, koska "tilanne on hallinnassa, vähän jopa korjaantunut" (Savon Sanomat 7.4.).

Toistaiseksi asetus mahdollistaa ravintoloiden ja ravitsemisliikkeiden sulun asiakkailta 18.4. saakka niillä alueilla, joilla se on välttämätöntä epidemian kiihtymisen katkaisemiseksi. Mahdollisia uusia alueita koskevat ravintolasulut astuisivat voimaan ensi maanantaina 12. huhtikuuta.

Pohjois-Savon ravintolasulku tuli maakunnan yrityksille yllätyksenä, koska maakunnan oma koronanyrkki katsoi tautitilanteen olevan alueella perustasolla. Yleisesti sulun arvioitiinkin johtuneen pääsiäisestä ja siitä, että Tahkon alueelle tiedettiin tulevan tuhansia ihmisiä eri puolilta Suomea pyhien viettoon.

Jälkikäteen arvioiden ravintolasulku saattoi hyvinkin olla paikallaan, sillä Tahkon pääsiäinen sujui silminnähden rauhallisesti. Osa ravintoloista paikkasi sulun vaikutuksia take away-myynnillä, joka ei tietenkään korvaa menetyksiä.

Rajoitusten oikeasuhtaisuutta, tarkkarajaisuutta ja välttämättömyyttä arvioitaessa näyttää, että ravintolasulku Pohjois-Savossa on syytä purkaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut