Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suuren lottovoiton viehätys pysyy

Nilsiän Palonurmen kylä nousi valtakunnalliseen julkisuuteen sunnuntaina, kun uutinen lauantai-illan lottoarvonnasta tuli julki. Loton kaikkien aikojen suurin voittopotti 15,7 miljoonaa euroa osui viiden hengen porukalle, joka oli pelannut pelinsä Palonurmen kyläkaupassa.

Edellisen kerran savolaista jättipottia juhlittiin elokuun lopulla 2019 Siilinjärvellä, missä Eurojackpotin 90 miljoonan euron päävoitto osui K-supermarket Herkkupadan jokaviikkoiselle kimppalottokupongille.

Ihmisiä viehättää valtavasti ajatus isosta summasta rahaa, joka vain pumpsahtaa omalle tilille ilman velvoitteita, ilman veroseuraamuksia ja ilman henkilökohtaista julkisuutta. Siksi ei ole ihme, että kun onni osuu jonkun tuntemattoman kohdalle, alkaa välittömästi arvuuttelu, kuka voitti.

Palonurmen kaupan lottokimppa ei välttämättä osunut kylälle. Ehkä asialla oli joku ohikulkija. Siksi arvuuttelu jäänee vähäisemmäksi kuin Siilinjärvellä, missä yhä seurataan tarkasti, miten tiedetyt ja oletetut voittajat elämäänsä elävät.

Jättipotin osuminen Palonurmen kyläkaupassa ruksitulle kupongille juuri kaupan lopettajaisviikon alla kiinnittää huomiota alati tyhjentyvän maaseudun arkeen. Palvelut katoavat, ihmiset kouluttautuvat ja etsivät uutta työtä. Lottovoitto, todellinen jättipotti, saattaakin olla itselle mieluisten elämisen mahdollisuuksien löytäminen sieltä, missä eniten haluaa asua.