Viitostie on vaarallinen Nerkoolla

Pikku-uutinen kertoi, miten Nerkoon peltipoliisi on Suomen kuudenneksi eniten sakottava valvontakamera. Iltalehden kokoaman aineiston mukaan kameran välähdyksistä seurasi liikennevirhemaksuja 795 viime vuonna.

Nerkoolla kamera valvoo Viitostietä 60 kilometrin tuntinopeusrajoituksen alueella. Valtateillä on tavanomaista, että alin nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa, mikä osaltaan selittää Nerkoon ylinopeuksia.

Alkujaan metallimerkit suunniteltiin väliaikaisiksi, ja ne oli tarkoitus korvata kello-ohjatuilla merkeillä, jotka olisivat nostaneet nopeusrajoituksen 80 kilometriin tunnissa aina iltapäivisin koulujen päätyttyä. Nerkoon nopeusrajoitus on kuitenkin tarpeellinen ympäri vuorokauden ja vuoden, sillä valtatie jakaa kylän kahtia. Valtatien vilkas ja raskas liikenne on erityisen vaarallista jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Väylävirasto on varannut Pohjois-Savon ely-keskukselle 700 000 euroa Nerkoon ohitustien suunnitteluun. Se on tietysti välttämätöntä hankkeen edistämiseksi, mutta ei se vielä poista ongelmaa, sillä suunnitelmia on Nerkoon kohdalle tehty ennenkin. Vuosituhannen vaihteessa tehty suunnitelma ei ole enää lainvoimainen.

Suunnittelu kestää pari vuotta. Sen jälkeen pitäisi saada vielä raha rakentamiseen, eikä 15-20 miljoonan euron rahoituksen saaminen ole läpihuutojuttu. Hanketta on pidettävä esillä jatkuvasti, mikä on maakunnan kansanedustajien tärkeä tehtävä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.