Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parlamentista Sanna Antikainen | EU:n elpymispakettia ei pidä hyväksyä

Olette varmasti jo kuulleet monta kertaa tarinan siitä, kuinka ”hyvän” tuloksen Suomen pääministeri Sanna Marin (sd.) neuvotteli viime kesänä. Tulos oli niin ”hyvä”, että me suomalaiset maksamme paketista yli kaksi kertaa enemmän kuin saamme siitä takaisin. Suomi maksaa 6,6 miljardia ja saa takaisin noin 2,7 miljardia. Paketilla tuetaan huonosti talouttaan hoitaneita maita, kuten Italiaa ja Espanjaa.

Oikeasti neuvottelutulos on yksi historian suurin epäonnistuminen, vaikka pääministeri muuta väittääkin – ja maksaja olet sinä, arvon suomalainen veronmaksaja. Espanja suunnitteleekin nyt rakentavansa esimerkiksi akkutehtaita, jotka kilpailevat suomalaisten vastaavien kanssa, ja kokeilee vastikkeetonta perustuloa kansalaisilleen. Italia alkaa maksaa naisille raskauden 7. kuukaudesta lähtien 250 euroa kuukaudessa vauvaa kohti aina lapsen 21. ikävuoteen asti.

Eikö olisi kiva, jos suomalaisten rahat käytettäisiin vastaaviin Suomessa, omassa maassamme? Näin ei tehdä, vaan rahamme tuhlaavat muut maat.

Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) mielestä ”on luonnollista, että Suomi saa vähemmän elvytysrahaa”, mikä kertonee Tuppuraisen ja demareiden prioriteeteista kaiken olennaisen.

Suomen pääministeri ja eurooppaministeri ovat kertoneet meille kansanedustajille istuntosalissa, kuinka paketti tulee olemaan vain kertaluontoinen. Tämä(kin) näyttää olevan totuuden taivuttamisen maailmanennätys, koska unionissa puhutaan jo tulevista tukipaketeista. EKP:n johtokunnan jäsenen mukaan EU:n tukipaketti voi toimia mallina tuleville tukipaketeille.

Tällä hetkellä systemaattisesti eduskunnassa elpymispakettia vastustavat vain perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit. Olemme vastustaneet elpymispakettia jokaisessa valiokunnan kokouksessa, jossa se on ollut esillä, toisin kuin esimerkiksi kokoomus.

Olemme vastustaneet elpymispakettia jokaisessa valiokunnan kokouksessa, jossa se on ollut esillä.

Piakkoin elpymispaketista äänestetään myös eduskunnassa. Perussuomalaiset ovat takuuvarmasti elpymispakettia ja suomalaisten veronmaksajien rahojen tuhlausta vastaan.

Suomalaisille veronmaksajille kallista paketti ei pidä hyväksyä missään tilanteessa.

Kirjoittaja on perussuomalaisten kansanedustaja Outokummusta.