Uusi ramppi lisää keskustan vetovoimaa

Liikennesuunnittelu uuden rampin rakentamiseksi moottoritieltä etelän suunnasta Kuopion Puijonkadulle olisi käynnistettävä välittömästi. Hanketta on pidetty puheissa jo monta vuotta. Pelkästään suunnittelu kestää jopa kolme vuotta (Savon Sanomat 8.5.).

Torin ja sen ympäristön elävyys riippuu osaltaan siitä, miten helppo keskustaan on tulla. Tällä hetkellä keskustaan on pitkä tai ainakin mutkainen matka kääntyipä etelästä tuleva autoilija moottoritieltä keskustaa kohti mistä tahansa kolmesta nykyisestä rampista. Toisaalta uusi ramppi todennäköisesti kasvattaisi Itkonniemen ja Männistön kiinnostavuutta toimistotyöpaikkojen alueena.

Kyseessä on Kuopion keskustan elävyys tulevaisuudessa. Tähän mennessä ankarimmin keskustaa hiljentänyt seikka on Matkuksen kauppakeskus, joka päihittää ruutukaava-alueen nimenomaan asioinnin vaivattomuudella. Parhaillaan liikennettä hidastava moottoritien suurremontti Kuopion Prisman kohdalla avaa aikanaan uuden yhteyden Savilahteen, josta kasvaa tulevaisuudessa nykyistäkin merkittävämpi opiskelu- ja työpaikkakeskittymä. Uusi yhteys on sekin omiaan vähentämään syitä poiketa keskustaan.

Kyse ei ole suuren suuresta hankkeesta, vain muutaman sadan metrin mittaisesta rampista, joskin yhteyden rakentaminen katuverkkoon edellyttää huolellista suunnittelua. Oma lukunsa ovat keskustan liikennevalojärjestelyt, jotka kaipaavat jo nykyisellään sujuvoittamista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut