Lukijan sanomat: Joka kolmas lukiolainen Kuopiossa kääntyy kannoillaan ruokalan ovella – "Voisiko toimia siten, että opiskelija ilmoittaisi etukäteen, mikäli hän ei aio syödä kouluruokaansa?"

”Muutaman vuoden takaisten Luonnonvarakeskuksen (Luke) arvioiden mukaan yksistään kouluruokailussa syntyvät hävikkikustannukset ovat yli 100 000 euroa päivässä ja vuositasolla noin 25 miljoonaa euroa”, kirjoittaa Miika Raudaskoski. Katja Juurikko

Eurot vilisevät, kun laitoskeittiössä heitetään roskiin syömätöntä ruokaa. Luonnonvarakeskuksen vuonna 2020 julkaiseman tutkimuksen mukaan ravitsemuspalveluissa ruokahävikki on vuodessa noin 70-80 miljoonaa kiloa.

Haluatko lukea koko artikkelin

Tilaa digi 9 viikkoa 1 €/vk ja pääset lukemaan kaikki Savon Sanomien sisällöt.

Tilaa 9 vk 1 €/vk Olen jo tilaaja