Jussi Murtasaaren kolumni: Vihreät on nänni, demarit häntäluu

Jussi Murtasaari

Jussi Murtasaari

Keskustan muna on keskellä. Näin olen päätellyt katsottuani puolueen sielua päräyttävät kuntavaalivideot. Niissä kepulaisten keskushahmot Annika Saarikko ja Matti Vanhanen paistavat kananmunaa ja horisevat outoja.

Epäselväksi jää munan koko. Viimeisimmän kannatusmittauksen mukaan se voisi olla 11 prosenttia. Kasvuturpeelle lienee tarvetta.

Kokoomuksen ”Siksi sydän on oikealla” -kampanja on anatomisesti yhtä hämmentävä.

Valitettavasti en löytänyt verkosta puolueen kuntavaalivideota. Ehkä kokoomukselle riittää sosiaalisessa mediassa runsaasti huomiota saanut Helsingin kaupunginvaltuutetun Atte Kalevan (kok.) Helsinki ilman kommunisteja -pläjäys. Tiivistyykö yhdeksääntoista sekuntiin puolueen keskeinen maailmankuva? Kaikesta muusta voikin äänestää tyhjää.

Sijoitetaanpa muitakin puolueita poliittiseen kehoon kuntavaalivideoiden avulla.

Vihreiden tekeleessä toitotetan Suomen olevan huomenna vihreä.

Kuinka omaperäistä. Eliminoidaan aamulla ilmastonmuutos ja perustetaan iltapäivällä Osmo Soininvaaran suunnittelema siirtokunta Marsiin.

Vihreät on nänni.

Johan pomppasi. Minun täytyy kehollistaa RKP, koska sillä on Kuopiossa yksi ehdokas. Valitettavasti en ymmärrä puolueen videosta tuon taivaallista, eftersom min svenska är så dåligt.

No mutta kaikella rakkaudella, RKP on skinka.

Perussuomalaiset ei erillistä kampanjavideota tarvitse, sillä eduskunnassa pyöri tällä viikolla myötähäpeää herättänyt 24/7 Persu-tv. Sen pääosassa olivat Juho Eerola ja kumppanit.

Vielä alkuviikosta olisin ollut valmis julistamaan persut politiikan insuliinia tuottavaksi haimaksi.

En enää. Perussuomalaiset on rasvamaksa.

Demareiden video on lajissaan yhtä hämmentävä kuin keskustan. Puolen minuutin kamera-ajossa Sanna Marin purjehtii läpi kahvilan ja palkkaa raksamiehet, hoitajat ja lääkärit ja rakentaa kaupan päälle liikuntahallit.

Mistä rahat, kysyisi kamreeri.

Demarit on häntäluu.

Puuduttavia tekeleitä. Siksipä jätän vasemmistoliiton unelmahötön avaamatta, ja käsikirjoitan heille kannatuspiikin sekä Youtube-hitin ihan itse. Näin se menee.

Auto kiitää halki kaupungin. Moottori ulvoo, pakoputki paukkuu. Yhtäkkiä ajoneuvon eteen hyppää Paavo punaruutuisessa flanellipaidassa. Hän nostaa jalan suojaksi eteensä. Jarrut kirskuvat. Puskuriin tulee lommo. Kuskin paikalta ulos kapuaa Atte (nimi muutettu).

– Senkin kommunisti, Atte rähisee.

Paavo kaivaa vastaukseksi kauhtuneesta Alepan kassista neilikan, ja ojentaa sen Atelle.

Miehet hymyilevät, katsovat kameraan ja toteavat:

– Oikeus hyvään elämään kuuluu v**** kaikille!

Vasemmistoliitto on välilevyn pullistuma.

Kommentoi