Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuuma linja | Ei auringon- vaan maanpimennys

Aurinko pimenee muutaman miljardin vuoden kuluttua. Sitä ennen on maanpimennyksiä eli kuun varjostuksia. Vanha luulo pitäisi korjata.

Taivastelija

Miksi ihmisillä on tapana jättää kaikki viime tippaan, kun voi tehdä heti? Ennakkoäänestyspaikat ruuhkautuivat ja aikaa meni jonottaessa aivan liikaa!

Laiskuuden merkki

Kuopion rautatieasema saneerataan – hienoa! Havainnekuvasta (SS 9.6.) puuttuu jotain: asema-aukiolle on nousemassa kerrostalo. Se katkaisee näkymät ja omii perinteisen asemaan kuuluvan aukion. Miksi?

Kuopiossa ahdistaa

Sipilä lakkautti ylimmän virkamieskunnan tulospalkkiot vuodesta 2015 alkaen. Marin ja Paatero palauttivat ne tänä vuonna. Nyt jo jaettu niitä 170 000 euroa. On unohtunut heiltä vähävaraiset kansalaiset.

Kummastelija

Kuopion uudessa hienossa matkakeskuksessa on asiakasvessat asiakkaille, jotka osaavat toimia r-koodilla! Miten vanhukset ja muut, jotka eivät noita hienouksia osaa käyttää? Ei minunkaan vieraani, joka tuli junalla Helsingistä eikä päässyt junan vessaan. Seurattiin aikamme, josko joku olisi mennyt ja samalla ovenavauksella mekin, mutta kaikki kääntyivät ovelta huomattuaan koodin. Mitä virkaa noilla vessoilla on?

Tupu

Ihanan yllätyksen koin Flodbergin hautausmaalla Kuopiossa. Lähivesipisteeltä oli kaikki kastelukannut ”jossain”. Paikalle saapunut pariskunta antoi omalla saavillaan vettä. Herrasmies läksi etsimään kannuja ja toi täyden vesikannun. Halusivat vielä antaa oman muovikassisaavin minulle.

Arkienkelit

Verotuskohteita kilvan keksitään. Koirien määrä lisääntynyt huimasti. Jos on varaa pitää useitakin koiria, olisi varmaan varaa koiraveroon. Koirat tuottavat 3 miljoonaa kiloa kakkaa Suomessa vuodessa, tieto muutaman vuoden takaa. Ei onneksi taajamissa.

Koiravero takaisin