Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Thermacell-kohu patistaa ajattelemaan

Ennätykselliseksi veikattu hyttyskesä kasvattaa perinteiseen tapaan hyttysentorjuntakeinojen menekkiä. Viime vuosina yksi tehokkaimmista ja siksi suosituimmista keinoista on ollut Thermacell, laite, jossa butaanilla lämmitetään pahvisia tyynyjä, jotka sisältävät hyönteismyrkky pralletriiniä.

Thermacell on noussut paitsi pihalla grillailevien ihmisten suosioon myös moni luonnossa liikkuva on ottanut kevyen ja kätevän laitteen käyttöön, koska se todella toimii. Eikä ihme, kun kyse ei ole karkotteesta vaan hermomyrkystä, joka tappaa hyönteisiä. Yhdessä tyynyssä on myrkkyä miljoonien mehiläisten tappamiseksi.

Oikein käytettynä laite ei ole vaarallinen ihmisille. Vaikka niin on, tietenkin ihmisen pitää varoa hengittämästä pralletriinihöyryä.

Nyt vaikuttaa siltä, että parasta on, jos laitetta käyttää vain parvekkeella, terassilla tai pihamaalla, jossa ei ole kukkia, joita pölyttävät hyönteiset voisivat joutua vaaraan pralletriinin vuoksi. Luontoon sitä ei pidä viedä, vaikka se suomättäällä saattaisi hillanpoimintaa nopeuttaakin.

Sen lisäksi, että pralletriini vahingoittaa luontoa, laitteen käytöstä syntyy jätteitä. Butaanisäiliö menee sekajätteeseen. Pralletriinityyny pitää huolehtia visusti pois luonnosta, sillä hyönteisten lisäksi pralletriini on vaarallinen kaloille ja sammakoille.

Thermacell-kohu patistaa ajattelemaan, miten omaa mukavuudenhalua tyydyttämällä ihminen voi aiheuttaa suurta vahinkoa luonnolle.