Antti Launosen kolumni: Hanhenkakkaa nappaskengässä

Antti Launonen

Antti Launonen

Elikkäs tervetuloa tänne järjestyksessään ensimmäiselle eläinten uudelleenkoulutusleirille koulutus- ja viihdekeskus Luomakunnan Kruunuun. Meikämandoliini on ylikonsulentti, kriisikouluttaja Kalevi Saukkovaara Viestintätoimisto Kallun Munat Oy:stä.

Tämän kaksiviikkoisen leirin tarkoituksena on opettaa teidät käyttäytymään asiallisesti ihmisten keskellä. Kurssin tunnuslause on Elä ihmisiksi, eläin.

Ennen varsinaisen koulutuksen alkua käymme lyhyesti läpi leiriläisten niin sanottuja kipukohtia.

Rouva Tiira Iisalmesta, teillähän on tapana nokkia paikallisen kirjaston asiakkaita päähän. Levitätte siellä kauhua viattomien yläsavolaisten keskuudessa.

"Poikasiani vain puolustan. Vaistonvaraisesti".

Ei kuulkaa hyvä rouva vaiston varassa kaupungeissa eletä! Jos majoitutaan cityolosuhteisiin, siellä myös ollaan sen mukaisesti. Ääritapauksessa ruikkaatte plöröt lähelle ohikulkijaa. Silleen puolihuolimattomasti.

Ääritapauksessa ruikkaatte plöröt lähelle ohikulkijaa.

Kaiken perusta on, että pykäätte sen pesänne mahdollisimman kauas urbaanista miljööstä. Jonnekin, missä ei ihmisen lippalakki juurikaan vilahda.

Sitten on tämä keskisuomalaisen herra Hauen tapaus. Te iskitte hampaanne uimarin pottuvarpaaseen. Mitä se sellainen touhu on?

"Ööh, luulin, että se on ahven".

Kuulkka poja, mitä meijä Hauki-poik' puhhuu! Sää luuli, et se o ahvena?

"No niin. Välkähti niin kiehtovasti. Ja oli nälkä".

Haloo! Missäs sitä on oltu, kun biologian tunteja pidettiin? Näinkö sitä edistetään ihmis- ja eläinkunnan yhteiseloa, pureskellaan toisten varpaita!

Ja entäs te, herra Hanhi Helsingistä. Te ja seurueenne paskotte nurmikot täyteen sköndää. Ja taaperratte Töölönlahdella isolla lössillä niin, etteivät ihmiset sovi siellä kävelemään. Aatteleppa, miten inhottavaa on, kun on hanhenkakkaa nappaskengässä.

"Pakkohan sitä on johonkin tarpeensa tehdä. Ja kulkea".

Joo, mutta ei noin. Pidättelette sen verran, että ehditte metsikköön. Ja jos kävellä pitää, niin peräkkäin tien oikeata reunaa.

No niin, ennen lounasta on tavaroiden purku ja majoittuminen. Iltapäivällä luento Miten hymyilen luontevasti riistakameralle. Tämä ei koske herra Haukea, joka osallistuu Näin vältän verkon sotkemisen -työpajaan.

Sitten on lipunlasku ja yhteislaulu Jokainen ihminen on laulun arvoinen.

Ja illalla nokka tukkoon hyvissä ajoin. Hiljaisuus on kello 22 reikäleipä. Tsemiä kaikille!

Kirjoittaja on Savon Sanomien vuorovastaava.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut