Iloista ilmettä Tokiossa

Suomalaisten menestysodotukset Tokion olympialaisista olivat ennakkoon varsin matalat. Maailman huippujen taso on ollut odotetun kova ja vain harvalla suomalaisurheilijalla on ollut aito mahdollisuus taistella kärkisijoista.

Joukkueen ympärillä on kuitenkin positiivinen yleisilme ja moni suoritus on saanut penkkiurheilijan tuntemaan iloa. Tärkeimpänä tietysti uimari Matti Mattssonin pronssimitali rintauinnissa.

Monia vaikeuksia ja sairauksia voittanut Mattsson ui kolmanneksi uudella Suomen ennätysajalla. Suomen edellisestä uinnin olympiamitalista ehti kulua jo 25 vuotta. Sinnikäs Mattsson on hieno esikuva myös tuleville huippu-uimareille ja miksei kaikille muillekin.

Toinen mitali on tiukassa, mutta ilon aiheita on tullut muun muassa yleisurheilusta ja ammunnasta. Sara Kuiviston ennätysjuoksut 800 ja 1500 metrillä ovat olleet raikas tuulahdus, vaikka maailmankärki juokseekin vielä edellä. Vauhdin lisäksi myös urheilijan positiivinen olemus ja mutkattomat haastattelut keräävät kiitosta. Samaan koriin voi heittää estejuoksija Topi Raitasen otteet Tokiossa.

Neljänneksi jäänyt skeetampuja Eetu Kallioinen hurmasi itsevarmuudellaan ja kylmäpäisyydellään. Hän kertoi rohkeasti tavoitelleensa kultamitalia, mutta siirsi tavoitteensa pettymyksen jälkeen seuraaviin kisoihin.

Näyttäisi, että myös kotikatsomoissa kisoista pystytään nauttimaan, vaikka mitalisaalis jää ohueksi. Kaikkea ei pidäkään mitata mitaleissa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut