Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jukka-Pekka Räsäsen kolumni: Jos naiset ymmärtäisivät pysyä hiljaa, miesten ei tarvitsisi hermostua

Naiset valittavat turhasta. Minä en ole koskaan kokenut seksuaalista häirintää. En ole koskaan törmännyt ulkonäön arvosteluun. Ammatillista osaamistani ei ole koskaan kyseenalaistettu sukupuoleni vuoksi.

Naiset valittavat turhasta.

Täytyy sanoa, että elämä miehenä on kohtalaisen helppoa. Tai näin sanon ainakin omalta osaltani, joillakin miehillä pahaa oloa tuntuu riittävän muillekin jaettavaksi.

"Moitin erityisesti naispoliitikoja heidän ahneista syömätavoistaan. Annokset ovat usein jättikokoisia ja silti kehtaavat santsata. Kaiken lisäksi ahmivat nopeasti, hui! Myös viinerleivät lopuvat aina rupatteluissa, entinen nimi neuvottelu, kesken. Kuvaa katsomalla taidan ymmärtää."

Sain sähköpostiini tällaisen – tietenkin keksityllä nimellä allekirjoitetun – viestin haastateltuani taannoin erästä johtavaa naispoliitikkoa. Poliitikon mielipiteet olivat liikaa satunnaiselle miesoletetulle, joka katsoi asiakseen julistaa sananvapauttaan toimittajallekin. Itse olen ollut aina sitä mieltä, että jos ei ole mitään järkevää sanottavaa, on parempi pitää turpa kiinni.

Vaikka niinhän se on, että kun äly ei riitä keskustelemaan asiallisesti, takerrutaan ulkoisiin ominaisuuksiin simpanssien tavoin.

Omaan ajattelumalliin ei silti millään meinaa mahtua, miksi juuri johtavassa asemassa tai muuten esillä olevat naiset saavat joidenkin miesten niskakarvat pystyyn. Ehkä se on biologista; esihistorian aamuhämärässä sukuaan on päässyt jatkamaan, kun on tarttunut tiukasti tukasta kiinni ja antanut mennä.

Vinkiksi neandertalilaisille, että nyky-yhteiskunnassa se ei ole oman sukuperimän suhteen evolutiivisesti enää kovin kannattava käyttäytymismalli.

Somen julkaisualustat ovat pullollaan naisiin kohdistuvaa pilkkaamista, vähättelyä ja suoranaista vihapuhetta. Rohkeat sankarimme uskaltavat avata suunsa tietenkin vain tekaistujen tilien ja valenimien takaa. Jotkut meistä vain ovat sairaalloisen kahliutuneita siihen, mitä toisilla on jalkojen välissä, vaikka korvien väli olisi huomattavasti merkityksellisempää arjen kohtaamisissa. Toisaalta ymmärrän jollain tasolla senkin, että nimetöntä somehuutelijaa kismittää, jos omassa haaruksessa on vähemmän tavaraa kuin vahvalla naispoliitikolla.

"Ylenkin verkkosivuilla on nykyään harvase päivä ties mitä pillupäiväkirjoja ja femakkomädätystä".

No, miehet hyvät, mistähän se johtuu?

Kirjoittaja on uutistoimittaja.