Pohjois-Savo ansaitsee yrittäjäpäivät

Yrittäjät ovat kansantalouden selkärankaa. Yritykset luovat työpaikkoja, ja ilman menestyvää yritystoimintaa ei ole mahdollista ylläpitää hyvinvointivaltiota.

Yrittäjäelämä ei ole aina ruusuilla tanssimista. Kehittäminen vaatii riskin ottamista ja sen sietämistä. Vaikeina aikoina yrittäjää painaa huoli paitsi yrityksen myös sen työntekijöiden tulevaisuudesta.

Menestyvissä yrityksissä yrittäjä ja työntekijät puhaltavat yhteen hiileen. Yrittäjille on tärkeää myös vertaistuki ja verkostoituminen muiden yrittäjien kanssa. Sitä tapahtuu arjessa, mutta yrittäjät ovat ansainneet juhlansakin.

Eri puolilla maata järjestetään vuosittain maakunnallisia yrittäjäjuhlia. Pohjois-Savossa on tullut tavaksi, että tapahtuma kiertää eri puolilla maakuntaa paikallisten yrittäjäyhdistysten vastuulla.

Hyvä niin, mutta se ei ole hyvä, että valtakunnalliset yrittäjäpäivät ovat kiertäneet Pohjois-Savon tällä vuosituhannella. Valtakunnalliset yrittäjäpäivät järjestettiin Kuopiossa edellisen kerran vuonna 1999, kun esimerkiksi Joensuussa ne on pidetty 2000-luvulla kaksikin kertaa.

Valtakunnalliset yrittäjäpäivät on paitsi yrittäjien kohtaamispaikka myös hieno kunnianosoitus yrittäjyydelle. Tästä osoituksena on, että viikonvaihteen yrittäjäpäiviin Jyväskylässä osallistui tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Pohjois-Savossa on merkittävää yritystoimintaa. Yritysten menestys ei ole yksittäisestä tapahtumasta kiinni, mutta hyvin ansaittua profiilia se luo alueelle ja sen yrityksille.

Kommentoi