Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Tuki valtuustoryhmille on tarpeen

Perussuomalaisten valtuustoryhmä Kuopiossa on kääntänyt kelkkansa ja päättänyt ottaa vastaan puoluetukea, jota Kuopion kaupunki on maksanut viime vaalikauden alusta lähtien (Savon Sanomat 25.9.). Kahdeksan hengen valtuustoryhmä olisi oikeutettu 2 000 euron ryhmätuen lisäksi tuhanteen euroon valtuutettua kohti eli yhteensä kymmenen tuhanteen euroon vuodessa. Ryhmä ottaa tuesta vastaan puolet.

Kun tuesta lähes viisi vuotta sitten päätettiin, idea oli tukea valtuustoryhmien sisäistä toimintaa sekä asukkaiden osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksia. Rahaa voi käyttää tilavuokriin, koulutukseen ja vaalityöhön, mutta ei yksittäisten luottamushenkilöiden vaalitilaisuuksiin. Puoluetukea parempi nimi olisikin demokratiaraha.

Perussuomalaisten ryhmän perustelu tuen vastaanottamiselle osoittaa ryhmän oivaltaneen tuen tarkoituksen. Uudistunut ryhmä toivoo koulutusta luottamushenkilötoimintaan. Lisäksi rahaa kuluu kansalaisinfoihin, joiden järjestämistä ryhmä pitää tärkeänä kuntauudistuksen vuoksi.

Vaikka perussuomalaiset aikaisemmin moittivat kunnallista puoluetukea seteliselkärankaisuudeksi, kannanvaihdosta sopii kiittää rohkeudesta. Perussuomalaisissa on selvästikin ymmärretty, miten politiikka on monimutkaista ja siksi sen lainalaisuuksien oppimiseksi tarvitaan koulutusta. Toisaalta tiedon välittäminen äänestäjille ei ole ilmaista puuhaa ja on parempi, että kustannusten maksaja on äänestäjien tiedossa kuin että ei ole.