Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ANTI on tarina, joka jatkuu

Pohjois-Savon taidetoimikunnan projektista alkunsa saanut kuopiolainen nykytaidefestivaali ANTI on 20 vuodessa vakiinnuttanut paikkansa vuosittaisena tapahtumana, joka aina yllättää oivalluksillaan ja joka herättää paljon tunteita. Tapahtuma on vahva ja brändi tunnettu.

Nyt on mielenkiintoista nähdä, muuttuuko yleisölle maksuton festivaali ja mihin suuntaan, kun sen taiteellinen johtaja ja vastaava tuottaja Johanna Tuukkanen lähtee Oulun kaupungin kulttuuripalvelupäälliköksi.

Lokakuun lopulla myös festivaalin toinen taiteellinen johtaja brittiläinen Gregg Whelan jättää tehtävänsä.

Vaikka parit suuret saappaat odottavatkin nyt täyttäjäänsä, festivaalin kohtalosta ei liene tarpeen olla suuresti huolissaan. Siirtymävaihe aikaan jälkeen Tuukkasen ja Whelanin on rahoituksen puolesta turvattu.

Enää tarvitsee löytää ihmisiä, joilla on edeltäjiensä tavoin rohkeutta tuoda kaupunkiin nähtäväksi, kuultavaksi ja koettavaksi monipuolista ja monimuotoista taidetta, jota tuskin mikään muu organisaatio toisi.

Hyvä esimerkki kohtikäyvästä taiteesta oli syyskuussa nähty helsinkiläisen taidekollektiivi WAUHAUSin Suurenmoinen sotku-esitys Jätekukon jätekeskuksessa.

ANTI on osoittanut, että jaetun vastuun malli toimii, mutta kenties juuri niin kuin Tuukkasen ja Whelanin tapauksessa suomalainen ulkomaalaisen kanssa.