Jussi Murtasaaren kolumni: Juustopaistos ihmiskunnan motivaattorina

Jussi Murtasaari

Jussi Murtasaari

Alkuviikosta mietiskelin, pitäisikö yhtyä kollektiiviseen suomalaiseen unelmaan. Olisihan siihen kahdeksan miljoonaa hyvää syytä. Vakiorivikin mietittynä.

Suomeksi sanottuna: jospa kynäilisin seitsemän oikein lottolappuun.

Lottoaminen on jännä juttu. Vähintään sadattuhannet suomalaiset laittavat viikoittain lapun vetämään. Odottavat uskollisesti lauantain perinnerituaalia. Virallisten valvojien esittäytymistä, lottokoneen käynnistymistä, keltaisten pallojen ilmestymistä näkyviin, pallorummun pyörimistä ja lopulta voittorivin paljastumista.

Todennäköisesti jokainen oman rakkausrivinsä rustannut tiedostaa, että tuotto-odotus on negatiivinen. Ei kasva korkoa korolle. Viisaammat ovat laskeneet, että lotossa on mahdollisia rivejä reippaat 18 miljoonaa kappaletta. Päävoiton todennäköisyys on 0,0000054 prosenttia.

Siispä, miksi ihmeessä me lottoamme?

Tämä kysymys alkoi minuakin askarruttaa. En olisi uskonut, että vastaus löytyisi lottovoittajien salaseuran kokoontumisesta.

Onnittelut, rakastat juustopaistosta.

Iltalehti raportoiverkkosivullaan reilu vuosi sitten, että Veikkaus oli kestinnyt vähintään miljoona euroa kuitanneita suurvoittajia salaisessa paikassa. Lottovoittajien salaseuraksi tätä porukkaa kutsuttiin.

Veikkaus oli ystävällisesti toimittanut iltapäivälehdelle tiedon salaseuralaisten nauttimasta ateriasta. Oli vihersalaattia, kuhaa, keltajuuririsottoa, hortaöljyä ja kuivattua karpaloa.

Mutta varsinainen pommi oli kätketty alkupalan, tomaattisen mustajuurikeiton kylkeen.

Juustopaistoksia.

Kyllä. Juustopaistoksia.

Sillä luetun ymmärtämisen sekunnilla minulle avautui uusi uljas maailma. Tajusin, että ihmispolon syvin luonne on rakennettu juustopaistoksen tavoitteluun. Se on meidän suurin motivaattorimme, pitää meidät käynnissä.

Ja ai että, me olemme siinä eteviä. Me rakennamme pyramidit, avaruusraketit, ohituskaistat ja koristelemme teepussit elämänviisauksilla tyyliin Menneisyys on oppitunti, nykyhetki lahja, tulevaisuus syy jatkaa.

Vaan kun kuorta hieman raaputtaa, mikä herkku sieltä paljastuukaan.

Niinpä.

Etkö vieläkään usko? Tehdäänpä testi. Sinä onnellinen, joka olet naimisissa. Nosta katseesi tästä kolumnista, ja vilkaise aamukahvipöydän toisessa päässä töröttävää parempaa puoliskoasi.

Onnittelut, rakastat juustopaistosta.

Kommentoi