KuPSin naisten kulta on työvoitto

Ymmärtääkseen nykyhetkeä on usein palkitsevaa etsiä selitystä menneisyydestä. Viisaus pätee myös KuPSin naisjalkapalloilijoiden upeaan menestykseen, joka hakee vertaistaan. Kolme vuotta sitten perustettu joukkue ratkaisi Kansallisen Liigan voiton toiseksi viimeisellä ottelukierroksella lauantaina voittamalla HJK:n maalein 1–0.

Päättyvä kausi on mennyt KuPSilta komeasti. 22 liigapelissä on syntynyt 66 maalia. Otteluista 19 on päättynyt voittoon, kaksi tasapeliin ja ainoa tappio tuli, kun KuPS joutui pelaamaan ison osan ottelusta vajaalla Åland Unitedia vastaan.

Kuopiolainen naisjalkapalloilu on menestynyt aikaisemminkin, kun Kuopiota edustivat Kuopion Pallotoverit, Kuopion Mimmifutis ja Pallokissat, mutta kulta jäi haaveeksi kansallisella tasolla.

Suomen mestaruuksia naisjalkapalloilussa on ratkottu vuodesta 1971 lähtien, joten KuPSin naisten saavutus on todella historiallinen saavutus.

Historiassa naisjalkapalloilulle on luotu pohja, jolta ponnistaa, mutta lopulta kultamitaliin johtavalle tielle kuopiolaiset jalkapallonaiset vei KuPSin ja Pallokissojen fuusio 2018. Naiset ja miehet jalkapalloilevat yhteisen organisaation ohjauksessa. Muun muassa maalivahtivalmennus on naisille ja miehille yhteinen. Muutoinkin tieto liikkuu naisten ja miesten joukkueiden kesken avoimesti. Siten kulta on erityisesti työvoitto.

Kulta antaa hyvän syyn odottaa KuPSilta menestystä myös Mestareiden liigan karsinnoissa, ehkä lohkovaiheeseen saakka.

Kommentoi