Karjalan lennoston tarpeet kasvavat

Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnan torstainen puolto Karjalan lennoston peruskorjaus- ja laajennushankkeelle varmistaa, että 19,9 miljoonan euron hanke myös toteutuu (Savon Sanomat 15.10.).

Vanha kasarmi korjataan ja sitä laajennetaan. Tällä hetkellä varusmiehet majoittuvat ja saavat koulutusta kasarmilla, jolla on ikää jo 60 vuotta. Se ei vastaa kasvaneen varusmiesmäärän tarpeita ja sisäilmaongelmatkin vaivaavat. Voidaankin todeta, että oli jo korkea aika saada investointi jalalle.

Uuteen piharakennukseen tulee telttakuivaamo ja varastotila. Jo aikaisemmin ovat käynnistyneet huoltorakennuksen rakennustyöt.

Lennostossa palvelee noin 750 henkilöä, joista palkattua henkilöstöä on 500 ja suojauskomppaniassa varusmiespalvelustaan suorittavia asevelvollisia noin 250 henkilöä. Pohjoissavolaiset osaavat arvostaa lennostoaan merkittävänä työllistäjänä, mutta kaikki eivät välttämättä hahmota, miten tärkeä yksikkö on Suomen puolustukselle. Valmiusyhtymällä on jatkuva operatiivinen johtamisvalmius ja sillä on toimipisteitä koko itäisen ja eteläisen Suomen alueella.

Investoinnit Rissalaan todistavat, että lennoston merkityksellisyys ei ainakaan vähene. Merkillepantavaa on myös Väyläviraston investointiohjelmaan kuuluva eritasoliittymä Lentokentäntien kohdalla valtatie 9:llä. Hankkeeseen on varattu 30 miljoonaa euroa ja sen valmistelussa on mukana Ilmavoimien esikunta.

Kommentoi