Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Istekki on kasvanut jo valtakunnalliseksi

Kuopiolaisen icmt-alan tukipalvelutoimittajan Istekki Oyj:n voi lukea jo valtakunnallisesti toimiviin yrityksiin, kun omistajia on jo Oulusta Helsinkiin ja Tampereelle. Viimeksi omistus muuttui tiistaina, kun Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto päätti ostaa lähes kuudella miljoonalla eurolla Istekin osakkeita. Omaa omistustaan vähensi Kuopion kaupunki. Aikaisemmin tänä vuonna asiakasomistajiin on liittynyt Puolustusvoimat, jonka haluaa parantaa potilastiedonvaihtointegraatiota yleiseen terveydenhuoltoon.

Vuonna 2009 perustetun Istekin liikevaihto on tänä vuonna noin 150 miljoonaa euroa. Työntekijöitä yrityksellä on 830, joista 400 Kuopiossa, Tampereella 270 ja Jyväskylässä satakunta. Oulussa työntekijöitä on jo 50 ja sairaanhoitopiirin mukaantulo kasvattaa määrää 40:llä eli tuhannen työntekijän raja lähestyy.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS on hankkinut pienosakkuuden Istekistä, mikä enteilee sen mukaantuloa myös suuromistajien ja -asiakkaiden joukkoon.

Onkin mahdollista ja toivottavaa, että Istekistä kasvaa in house -yhtiönä sellainen yritys, joka kykenee uudistamaan sosiaali- ja terveydenhuollon sotkuista ja moniongelmaista tietojärjestelmien kenttää uusien hyvinvointialueiden kanssa.

Toiveita ja tiukkoja vaatimuksia ei kohdistu pelkästään ict-ekosysteemien tekniseen toimivuuteen vaan myös aukottomaan tietoturvaan kyberuhkien keskellä.