Lukijan sanomat | Kuopio on harvoja kuntia, joissa kouluun mennään kesken pyhien – perheet pitävät poukkoiluna: "Kysely antoi toivoa, että vanhempien ja opettajien mielipiteillä on merkitystä"

Kuopion koululaisten joululoman ajankohdasta on tullut Lukijan sanomiin postia. Kritiikkiä kohdistuu siihen, että suurimmassa osassa Suomen kuntia loma sijoittuu siten, että kouluun palataan loppiaisen jälkeen, kun taas Kuopiossa aloitettiin koulu maanantaina. Kysyimme Facebookissa, onko Kuopion malli perheille hyvä vai huono ratkaisu. Näin keskustellaan:

– Huono. Eikä tämä ratkaisu ole hyvä monen opettajankaan mielestä.

Niina Hirvonen

– Tämä on ihmetyttänyt itseni lisäksi monia muitakin. Kaikkeenhan sopeutuu, mutta tuntuu älyttömältä, että laadittiin kysely, jonka tuloksia kuultiin yhden vuoden ajan. Kysely antoi toivoa, että vanhempien ja opettajien mielipiteillä on merkitystä. Ne kuitenkin unohdettiin vuoden jälkeen ja palattiin vanhaan systeemiin. Olisi kiva kuulla päätöksen taustoista enemmän.

Henna Reinikainen

– Kuopiossa lukukausi loppui jo 21.12., kun monella paikkakunnalla vasta 23.12. Vuodessa kaikilla koululaisilla on yhtä monta koulupäivää. Itse olen samaa mieltä, että koulussa voitaisiin olla 23.12. saakka.

Teemu Rautio

– Sillä, alkaako loma 21. vai 23, on omasta mielestäni vähemmän väliä kuin sillä, milloin loppuu. Nuo päivät ennen aattoa menevät jännitykseen ja sellaiseen joulujärjestelyyn, ettei pääse loman tuntuun vielä. Joulun jälkeen vasta lomaillaan, kun jännitys on ohi.

Loora Niinimäki

– Kuopion steinerkoulussa alkaa vasta 10.1.

Laura Tolppanen