Seksuaalikasvatus suojaa lasta

Uutiset lasten ja nuorten seksuaalikasvatuksesta heijastelevat tavallisesti aikuisten maailman keskustelunäkökulmia. Erityisesti siksi Hamulan koulussa viime viikolla käynnistynyt alakoululaisten lasten seksuaali- ja turvataitokasvatus on tervetullut.

Hanke korostaa turvallisen lapsuuden näkökulmaa ja tarjoaa keinoja, joilla voidaan suojata lapsia ja nuoria seksuaaliselta hyväksikäytöltä ja seksuaalisiin tekoihin houkuttelulta (Savon Sanomat 16.1.).

Jokaiselle koululuokalle järjestetään kaksi 45 minuutin oppituntia, joilla tähdätään siihen, että lapset kykenevät asettamaan omaa kehoaan koskevia rajoja. Samalla lapsia autetaan tunnistamaan vaaratilanteita sosiaalisen median eri sovelluksissa, internetissä ja muualla elämässä.

Tutkimusten mukaan 9-12 vuoden iässä lapset ovat erityisen alttiilta seksuaalirikollisuudelle, joka tunkee lasten maailmaan internetin kautta. Internetissä lapsen silmien eteen tunkee helposti sisältöä, joka haittaa lapsen seksuaalista kehitystä kuten pornoa.

Koulun tehtävä on valistaa lapsia, mutta se ei yksin riitä. Siksi onkin tärkeää, että hankkeeseen osallistuvien luokkien oppilaiden vanhemmille järjestetään aiheesta vanhempainilta. Se avaa varmasti vanhanaikaisimpienkin isien ja äitien silmiä huomaamaan, miten lasten maailma on muuttunut sitten oman lapsuuden. Seksuaalikasvatus on välttämätöntä, jotta lasta ja hänen turvallista kasvuaan aikuiseksi voidaan suojella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut