Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iso investointi Tahkolle nostaa profiilia

Vaikka takavuosien haave Tahkon korottamisesta lienee haudattukin isojen ideoiden hautausmaalle, nyt näyttää vahvasti siltä, että Tahkon profiili korottuu sittenkin.

Metrejä ei tosin voi mitata, sillä matkailukeskuksen profiili nousee Panorama Resort Oy:n hotelli- ja kylpylähankkeen ansiosta. Vuosien ajan suunnitellun hankkeen liikkeellepaneva voima on Pohjois-Savon ely-keskuksen 1,4 miljoonan euron investointiavustus. Kokonaisuudelle tulee hintaa jopa 4,5 miljoonaa euroa.

Erillisenä kokonaisuutena rinteiden vieressä lomakeskus luo illuusiota rauhasta, jota Raaha-nimelläkin viestitetään. Aikuisten 350 neliön maisemakylpylä ja ravintola palvelevat tavallistakin monokansaa, mutta eritoten kymmenen erillisen maisemasviitin asukkaita.

Investoinnin sijoittajiin kuuluvat ex-rallikuski Tommi Mäkinen ja ex-formulakuski Kimi Räikkönen, mikä osaltaan lisännee hankkeen kiinnostavuutta kohderyhmän silmissä.

Tahkon kannalta premium-luokan lomakeskus on tärkeä askel. Ensinnäkin se lisää Tahkon kiinnostavuutta yleisesti. Toiseksi se on omiaan kannustamaan kaikkia muitakin alueen yrityksiä toimimaan aina vain laadukkaammin.

Myös veronmaksajien näkökulmasta on tärkeää, että Tahkon asema kireillä matkailun markkinoilla vahvistuu. Jo nyt Tahko on Suomen neljänneksi suurin hiihtokeskus. Monet ideat muokkaavat Tahkosta myös entistä suurempaa kesäistä matkailukeskusta, mikä tietää uusia työpaikkoja.