Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torviprotesti taitaa olla vähän myöhässä

Ensi lauantaina liikenne Kuopion keskustassa voi vaikeutua, jos Stop Autoilijoiden Kuritukselle-ryhmä saa Torviprotestiinsa runsaasti osanottajia. Mielenosoitus on saanut luvan poliisilta, jonka kanssa myös mielenosoituksen reitti on sovittu.

Mielenosoitus kohdistaa huomiota sinänsä isoon asiaan, polttoaineiden hintojen nousuun, joka todella kurittaa ankarimmin haja-asutusalueilla asuvia ihmisiä. Kyyniset kansalaiset saattavat tosin kysyä, onko polttoaine yhä liiankin halpaa, kun on vara pari tuntia ajella niin kutsutusti turhan päiten. Lisäksi mielenosoitus osuu ehkä väärään osoitteeseen, kun ruuhkat keskustassa häiritsevät juuri autoilijoita sen lisäksi, että julkinen liikenne vaikeutuu.

Kahden tunnin mittainen mielenilmaus osuu siinä mielessä kiusalliseen saumaan lauantain vilkkaimpaan aikaan kello 12-14, että se uhkaa viedä asiakkaita Kuopion keskusta-alueen kaupoilta ja ravintoloilta, jotka koronan vuoksi kärsineet asiakaspulasta muutoinkin. Jos mielenosoituskulkue noudattaa ennakkoon ilmoitettua reittiä, haitta saattaa jäädä vähäiseksi.

Suomessa kansalaisella on perustuslailla turvattu vapaus ilmaista mielipiteensä. Se on arvokas asia, eikä sitä pidä estää. Mielenilmauksen aihetta ja tapaa sopii tietysti yhtä vapaasti arvostella.

Torviprotesti on tosin tainnut menettää enimmän teränsä, kun poliitikot ovat jo heränneet kehittelemään tapoja alentaa ainakin väliaikaisesti polttoaineiden hintoja.