Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fontanellasta on päätettävä rohkeasti

Siilinjärven keskustan paraatipaikalla on ollut 30 vuotta virkistyskylpylä Fontanella. Se oli aikanaan todellinen vetonaula, missä kuopiolaisiakin kävi uimassa ja virkistymässä. Nyt Fontanellaa painaa jo ikä. Toimitusjohtajan mukaan kyse ei ole vain haljenneista laatoista vaan runsaasta käytöstä johtuvista rakenteellisista ongelmista.

On kiinnostavaa nähdä, mitä siilinjärveläiset tekevät. Päättäjiltä vaaditaan näkemystä ja rohkeutta, oli päätös mikä tahansa.

Pelkkä peruskorjaus nykyisille sijoilleen vain pienin parannuksin maksaisi enemmän kuin kunnanvaltuusto vuosi sitten linjasi. 14,4 miljoonalla eurolla ei ehkä saataisikaan esteettömyyttä lisää tai suurempaa kuntouima-allasta (Savon Sanomat 22.3.). On syytä huomata, että kuntalaisten yhdenvertaisuuden näkökulmasta esteettömyyden suhteen ei ole harkinnanvaraa.

Toinen vaihtoehto on ajaa kylpylä alas ja rakentaa uimahalli jonnekin muualle, mutta vasta koulujen ja päiväkotien peruskorjauksen jälkeen. Vaihtoehtoa vastaan puhuu eniten se, että rahaa menisi hukkaan. Poistamatonta menoa Fontanellasta on kunnan taseessa vielä miljoonia ja purkukin maksaisi miljoonan eli saman verran kuin peruskorjauksen suunnittelu.

Nikottelu peruskorjauksen kustannuksista on ymmärrettävää, sillä viime vuoden helmikuun jälkeen rakentamisen kustannukset ovat nousseet valtavasti. Jos siilinjärveläisillä on halu säilyttää uimapaikka keskellä keskustaa, kovin pitkään ei kannata miettiä, sillä hinnat nousevat yhä nopeammin.