Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rekkaliikenne Venäjältä pysäytettävä

Uutinen kertoi, että Kuopion Energia tuottaa edelleen kaukolämpöä ja sähköä Venäjältä tuotavalla puun kuorella ja sahanpurulla. Vain venäläinen hake on pudonnut polttoainevalikoimasta. Kuopion kaupungin kokonaan omistama energiayhtiö aikoo tuoda puun kuorta ja purua niin pitkään kuin sopimukset ovat voimassa eli tämän vuoden loppuun saakka.

Polttoaineiden tuonti Venäjältä Kuopioon on suuruusluokaltaan yhä kymmenen gigawattitunnin luokkaa. Sähkön kymmenen sentin kilowattituntihinnalla kyse on miljoonan euron arvoisesta myynnistä.

Toimitusjohtaja Esa Lindholm katsoo, että jos yhtiö ilmoittaisi porttien menevän kiinni ja että polttoaineita ei saa enää tuoda, kyse olisi sopimusrikkomuksesta ja katemenetys pitäisi korvata myyjälle. Siinä ei Lindholmin mukaan olisi logiikkaa, etenkin kun sopimukset puun ja kuoren tuonnista on tehty suomalaisten yritysten kanssa. Lindholm puhuu ja toimii tietysti niin kuin yritysjohtajan kuuluu, omistajalle lisäarvoa tuottaen. Venäjään kohdistuvassa pakotepolitiikassa ei kuitenkaan ole tilaa ajatella yrityksen omaa lyhyen tähtäimen etua, koska on tärkeämpää tehdä sodankäynti sotarikoksia tehtailevalle Venäjälle mahdollisimman kalliiksi.

Toimitusjohtaja tekee tietysti niin kuin omistaja sanoo. Kuopion Energiaa johtaa eri puolueiden kokeneista kunnallispoliitikoista koostuva hallitus, jonka on aika ottaa poliittista vastuuta ja pysäyttää kuori- ja pururekkojen liikenne Venäjältä.