Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 5.6.2022 Tulossa on hieno tapahtumakesä pitkästä aikaa

Viime keskiviikkona ilmestynyt Savon Sanomien perinteinen Kesä-liite on varma kesän merkki. Tänä vuonna se sisältää viime ja toissa kesän pandemiatunnelmiin verrattuna reipasta toiveikkuutta siitä, että vihdoin tänä kesänä voidaan kokoontua monenlaisiin tapahtumiin paikan päällä kolkkojen etäyhteyksien sijasta.

Tapahtumien lista on pitkä ja hengästyttävä. Maakunnassa riittää kotiseutupäiviä, joiden sarjan aloitti eilen jo Leppävirta. Sitten on tapahtumia, joiden toivotaan houkuttelevan väkeä oman pitäjän ulkopuoleltakin. Viikon ajan Vekara-Varkaus kutsuu lapsia ja lapsenmielisiä taiteellisille aikamatkoille. Samoin viikon kestävä Kuopio Tanssii ja Soi toteutuu juuri ennen juhannusta. Itse juhannus on juhla, jota vietetään tyypillisesti omalla mökillä – tai Tahkolla. Juhannuksen jälkeen viikko ja Kuopiossa vietetään kymmenen päivän ajan viinijuhlia. Savonlinnan Oopperajuhlat kestävät koko heinäkuun.

Juhannus on juhla, jota vietetään tyypillisesti omalla mökillä – tai Tahkolla.

Eukonkannon maailmanmestarit saadaan selville Sonkajärvellä. Heinäveden musiikkipäivillä kuullaan klassista musiikkia. Joroisten musiikkipäivillä on tarjolla muun muassa musikaali. Vesannolla ratkaistaan, kuka on sahansoiton Suomen mestari. Kuopiorock kokoaa väkeä Väinölänniemelle heinäkuun lopussa. Oma lukunsa ovat kesäteatterit, jotka tarjoavat Savon Sanomien levikkialueella monenlaista hupia traagisen koomisista draamoista lämminhenkisiin ja vauhdikkaisiin komedioihin peräti 17 paikkakunnalla.

Paikkakuntaa vaihtavista suurista hengellisistä kesätapahtumista mikään ei osu tänä kesänä Savon Sanomien levikkialueelle, sillä heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna vanhoillislestadiolaiset kokoontuvat Suviseuroihin Lopelle ja heränneet eli körttiväki Heräjättäjuhlille Joensuuhun.

Kun sanotaan, ettei kannata mennä merta edemmäs kalaan, sen voi halutessan ajatella tarkoittavan tänä kesänä, ettei tapahtumien perässä tarvitse lähteä kotikontuja kauemmaksi. Joka tapauksessa tapahtumien suuri tarjonta ja laaja kirjo kertoo, miten tapahtumilla uskotaan olevan kysyntää, patoutunuttakin. On silti mahdollista, että jokainen tapahtum Koronavuodet ovat monine rajoituksineen ja esteineen todistaneet kouriintuntuvasti, että ihmisten kohtaamista kasvokkain ei korvaa lopulta mikään, jos kohta sosiaalisen median sovelluksilla on korvikkeina paikkansa.