Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 1.8.2022 Töihin paluun ei pitäisi olla kärsimystä

Heinäkuun vaihtuessa elokuuksi vilkkain kesälomakausi jää taakse ja työpaikoilla suunnataan kohti arkea. Kun edessä siintää pitkä syksy, talvi ja kevät, moni kokee asiantuntijoiden mukaan töihinpaluuahdistusta.

Kohtuullisessa määrin henkinen kuormittuminen päivärytmin vaihdoksesta kuuluu normaalielämään. Loma merkitsee vapautta olla, tulla ja mennä, työelämä taas henkilökohtaisesta vapaudesta tinkimistä. Niinpä esimerkiksi Jyväskylän yliopiston aivotutkija Tiina Parviainen kehottaa armollisuuteen itseä kohtaan. Keholta ja mieleltä ottaa aikansa sopeutua takaisin päivittäiseen aherrukseen.

Työhyvinvoinnin asiantuntijoilla on tarjota neuvoja pehmeään laskuun niille, joille se on toimenkuvan puolesta mahdollista. Esimerkiksi Työterveyslaitos on suositellut loman aloituksen ja lopetuksen ajoittamista keskelle viikkoa, jolloin palauttava viikonloppu tulee nopeasti eteen. Ohje on muuten erinomainen, mutta moni arvostaa kokonaisia lomaviikkoja.

Yhteishengen luovat kaikki yhdessä.

Vastaavia suosituksia on tavattu antaa myös lomaoikeuden rytmittämisestä. Toiset pitävät parempana kunnolla palauttavaa pitkää jaksoa, toiset taas lyhyempiä pätkiä, jolloin palautumisjaksot jakautuvat tasaisemmin pitkin vuotta.

Ihmisten mieltymykset ovat yksilöllisiä ja perhekohtaisia, joten yleiset neuvot eivät toimi kaikille eikä kaikkea voi aina saada. Viisas työnantaja pyrkii ottamaan lomatoiveet huomioon ja sovittelemaan niitä yhteen tasapuolisesti. Pehmeä lasku voidaan huomioida mahdollisuuksien mukaan myös aloituspäivän tehtävissä.

Työhyvinvoinnista keskusteltaessa on varottava ahdistuksen paisuttelua. Lomalle on aikansa, mutta se on suurimmalle osalle verraten lyhyt jakso vuodenkierrossa. Jaksaminen ydin onkin siinä, miten arki rakentuu työn ja vapaa-ajan välillä ja miten palautuminen onnistuu päivittäisinä ja viikoittaisina lepoaikoina.

Työn ei pitäisi olla kärsimystä. Sen tulisi antaa paitsi toimeentuloa, myös jäsennystä ja merkityksellisyyttä elämään. Jos mielekkäitä asioita kokee voivansa tehdä vain vapaa-ajallaan, ja työ tuntuu olevan vailla mieltä, elämästä tulee kohtuuttoman raskasta. Jos töihin paluu aivan aidosti ahdistaa, saattaa olla aika tehdä vakavampia johtopäätöksiä toimenkuvasta, työpaikasta tai jopa valitusta urasta.

Ilmapiirillä on usein taianomainen vaikutus merkityksellisyyden kokemiseen ja jaksamiseen. Hyvä johtaminen on avainasemassa, mutta se ei ole kaikki kaikessa. Yhteishengen luovat kaikki yhdessä. Lomalta paluu on hyvä paikka pohtia, millaista ilmapiiriä kukin tuo mukanaan töihin tullessaan.