Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 2.8.2022 Laki muokkaa suhtautumista perhevapaisiin

Maanantaina tuli voimaan perhevapaauudistus, jonka merkittävimpänä muutoksena voidaan pitää sitä, että isiä ohjataan nykyistä voimakkaammin pitkille perhevapaille. Iso muutos on sekin, että joustot lisääntyvät. Vanhempainrahakaudella voi esimerkiksi käydä osa-aikaisesti töissä ja saada vanhempainrahaa osittaisena. Valinnanvapauttakin on, kiitos kotihoidontuen säilymisen.

Nyt kummallakin vanhemmalla on käytettävissään ainakin 97 päivää ansiosidonnaista vanhempainrahaa. Lisäksi kummallakin vanhemmalla on 63 sellaista päivää, joita voi siirtää toiselle vanhemmalle tai lasta hoitavalle henkilölle. Aikaisemmin oli 105 päivää äitiysrahaa, 158 päivää jaettavissa olevaa vanhempainrahaa ja isyysrahaa 54 päivää. Uudessa laissa ei puhuta enää äitiysrahasta, sillä tilalle on tullut synnyttäjälle maksettava raskausraha 40 päivältä. Yhden vanhemman perheissä vanhempi saa 320 päivää vanhempainrahaa.

Uudistus ei vaikuta työllisyyteen.

Uuden lain muutoksista eniten tunteita herätti se, että enää ei puhuta enää äideistä ja isistä vaan vanhemmista ja synnyttäjästä. Tunnekuohut ovat olleet ymmärrettäviä, mutta sikäli turhia, että lakiuudistus vain mukautuu jo olemassaolevaan tilanteeseen. Perhemuotoja on kovin monenlaisia.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (sd.) ihastui puolitoista vuotta sitten sanaan rakkausuudistus. Termillä lienee ollut tarkoitus viestittää, ettei lakia muutettu työmarkkinoiden vaatimuksesta, ainakaan pelkästään, vaan muutoksilla haluttiin ensisijaisesti lisätä lasten ja vanhempien hyvinvointia. Vaikutusarviot osoittavatkin, että uudistus ei vaikuta työllisyyteen.

Vielä on liian aikaista arvioida, lisääntyykö sukupuolten välinen tasa-arvo nopeasti myös työmarkkinoilla. Vaikka laki ei erottele enää isiä ja äitejä, moni yksityisen sektorin yritys noudattaa työehtosopimuksia, joissa äitien perhevapaa on kolmisen kuukautta ja isien vapaa noin viikko. Julkisen sektorin työehtosopimuksissa on jo otettu perhevapaauudistusta huomioon. Oma lukunsa ovat tilanteet, joissa vanhempainvapaa jää toiselta vanhemmalta pitämättä taloussyiden vuoksi tai töiden järjestelyvaikeuksien takia.

Pitkässä juoksussa on selvää, että työehtosopimusten on muututtava perhevapaauudistuksen mukaisiksi. Vähitellen muuttuvat myös asenteet ja lopulta äitien ja isien perhevapaiden nykyistä tasa-arvoisemmasta jakautumisesta tulee itsestäänselvää. Lain vaikutuksia on joka tapauksessa syytä tarkasti seurata. Jos hyvät tavoitteet eivät edisty kylliksi, päättäjillä tulee olla herkkyyttä muuttaa lakia.