Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 23.8.2022 Keitele Groupin tarina on hyvin opettavainen

Sukupolvenvaihdos yhdessä maakunnan suurimpiin yrityksiin kuuluvassa Keitele Group-konsernissa on iso uutinen. Pienestä kyläsahasta on kasvanut valtakunnallisesti merkittävä mekaanisen puunjalostuksen konserni yhden miehen eli teollisuusneuvos Ilkka Kylävainion johdolla. Nyt konserni siirtyy hänen poikiensa, kahden kauppatieteen maisterin Matti ja Mikko Kylävainion johdettavaksi.

Viime vuonna 40 vuotta täyttäneen yrityksen tarina on kiinnostava, monivaiheinen ja hyvin opettavainen. Ensimmäinen oppi kohdistuu kunnille ja liittyy yrityksen syntyyn. Keiteleen kunta oli laittanut Kauppalehteen ilmoituksen, jolla se haki kuntaan saha-alan yrittäjää. Sahayrittäjäperheen kasvatti Ilkka Kylävainio tarttui puhelimeen ja loppu on historiaa. Toisin sanoen sijoittuminen Keiteleelle ei ollut mikään sattuma, vaan kunnan aktiivisuuden ansiota.

Sijoittuminen Keiteleelle ei ollut mikään sattuma.

Toiseksi yritystoiminnan lähtökohta Keiteleen Teollisuussahalla oli sama kuin se on yhä Keitele Groupilla eli jalostus sijoittuu raaka-aineiden äärelle, tukkimetsien keskelle. Keiteleen lisäksi konsernilla on jalostusta myös Alajärvellä ja Kemijärvellä ja myös niiden laitosten ympäriltä on saatavilla runsaasti raaka-ainetta.

Kolmas hyvä oppi on, että tuotantoon kannattaa investoida silloin kun markkinoilla on muutoin hiljaista. Keitele Groupin yksi parhaista ajoituksista lienee uuden sahalaitoksen rakentaminen lamavuosina 1990-luvun alussa. Investointi valmistui vuonna 1994 eli juuri talouden nousun kynnyksellä.

Neljäs oppi liittyy perheyhtiön rakentamiseen ylisukupolviseksi. Sukupolvenvaihdos tulee helposti hyvin kalliiksi, jos yrittäjä ei valmistaudu siihen huolellisesti etukäteen. Matti ja Mikko Kylävainio tulivat omistajiksi konserniin jo vuonna 1992, jolloin heille siirtyi ensimmäinen 40 prosentin omistusosuus. Tuolloin nuorempi veljeksistä oli 15-vuotias ja vanhempi 18-vuotias. Ilkka Kylävainio kuitenkin säilytti äänivaltaenemmistön konsernissa itsellään tähän kesään saakka, vaikka hän omisti osakkeista enää 20 prosenttia ennen lopullisia kauppoja.

Kylävainio on syystäkin ylpeillyt vuosikymmenten ajan noudattamastaan periaatteesta, että yritys ei irtisano eikä edes lomauta työntekijöitään taloudellisista syistä. Periaate on ollut omiaan lisäämään ja säilyttämään työntekijöiden luottamusta yritykseen.

Veljekset ovat omistuksensa myötä kasvaneet jo kolmen vuosikymmenen ajan tehtäviinsä. Siksi ei olekaan syytä epäillä, etteikö konsernin menestys jatkuisi myös seuraavina vuosikymmeninä.