Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 21.9.2022 On luotava hyvän kierre pahan tilalle

Uutisen mukaan yhdeksän pohjoissavolaista vanhusten hoivayksikköä ei yltänyt lain vaatimaan henkilöstömitoitukseen, joka on vanhuspalvelulain mukaan 0,6 työntekijää asiakasta kohti (Savon Sanomat 20.9.).

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mitoitusseurannassa mukana olleista 1824 vanhusten hoivayksiköstä 201 jäi lain määrittämän mitoituksen alle. Jo aikaisemmin onkin jo arvioitu, että mitoituksen kiristyminen 0,1 prosenttiyksiköllä ensi keväänä johtaisi hoitopaikkamäärän vähentämiseen. Toisin sanoen jakolaskussa nimittäjää olisi pienenennettävä, koska osoittajan kasvattaminen ei onnistu hoitajapulan vuoksi. Sitten hoitopaikkamäärän vähentäminen kasvattaisi painetta kotihoidossa ja sairaaloiden vuodeosastoilla eli touhu vertautuisi hölmöläisten peitonjatkopuuhiin. Hoitajamitoitus on silti tärkeä tavoite. Ilman lain voimaa se tuskin toteutuisi, mutta hoitajapulan vuoksi lakiin on välttämätöntä saada porrastusta.

Jakolaskussa nimittäjää olisi pienenennettävä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) kertoi viime lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että hän olisi valmis porrastamaan mitoituksen voimaantuloa niin, että ensi keväänä se olisi 0,65 ja siitä vuoden päästä 0,7.

Ministeri muistutti, että hoitajamitoituksesta puuttui viime toukokuussa 3500 hoitajaa. Vaikka luku on suuri, on hyvä muistaa, että vielä viime marraskuussa puuttui 5200 hoitajaa. Hallitus on päättänyt kouluttaa 2500 hoiva-avustajaa ja lähihoitajien ja sairaanhoitajein koulutusta on lisätty. Vaikka hallitus on panostanut vanhusten ympärivuotiseen hoivaan 265 miljoonaa ja kotihoitoon 30 miljoonaa, seuraavalla hallituskaudella tarvitaan paljon lisää rahaa.

Tällä hetkellä iäkkäiden henkilöiden tehostetun palveluasumisen ja pitkäaikaisen laitoshoidon maine on hoitajien parissa kehno. Vajaan henkilöstömitoituksen suurin ongelma ei ole edes se, että töitä on liikaa, vaan se, kun pahimmillaan yövuoroon ei saada kuin yksi ihminen ja vastuuta kaatuu liian paljon hänen harteilleen. Hoivakodeissa tulee väistämättä tilanteita, joista yksi hoitaja ei voi suoriutua.

Vanhuspalvelujen huonoa mainetta sekä työn ja palkan epäsuhtaa on toitotettu, aiheesta toki, mutta se on ollut omiaan vähentämään alan houkuttelevuutta. On syntynyt pahan kierre, joka pitää katkaista. Tilalle on luotava hyvän kierre, joka tarkoittaa nykyaikaista johtamista, hyvää työtoveruutta, inhimillistä työmäärää – ja parempaa palkkaa. Hyvän kierre on saatava aikaan välttämättä ikäihmisten inhimillisen kohtelun turvaamiseksi.