Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 5.10.2022 Hoitoalan pulmat eivät vielä ratkenneet

Hoitoalan työehtosopimuskiista päättyi virallisesti maanantai-iltana, kun osapuolet hyväksyivät valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran sopimusehdotuksen. Joukkoirtisanoutumiset ja muut työtaistelutoimet peruuntuivat.

Sovun ansiosta helpotuksen huokauksia kuultiin varmasti läpi koko Suomen, mutta ne osoittautuivat saman tien ennenaikaisiksi. Nimikirjoitusten muste ennätti tuskin kuivua, kun kiistely sopimuksen sisällöstä käynnistyi.

Työnantajia edustavan KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen katsoi, että sopimuksessa tuli sovituksi palkkaharmonisaatio hyvinvointialueille. Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ilmoitti, että palkkaharmonisaatiosta ei sovittu. Kiistan kohde on kuuden prosentin sopimuserä, joka sopimuksen mukaan menee palkkauksen kehittämiseen ja sen kohdentamisesta sovitaan paikallisesti.

Veronmaksajien näkökulmasta sopimus on kallis.

Rytkösen näkemystä tukee se seikka, että lakisääteistä palkkaharmonisaation tarvetta ei ole HUS-alueella ja Helsingissä.

Yhteinen käsitys sovun osapuolilla oli ainoastaan siitä, että sote-sopimuksen piirissä olevien palkat nousevat kaksinumeroisesti. KT:n mukaan ansiot kasvavat vuoteen 2027 mennessä yhteensä 18,5 prosenttia ja hoitajaliittojen mukaan keskimäärin 15,3 prosenttia kolmen vuoden aikana ja vähintään 17,3 prosenttia viiden vuoden ajanjaksolla.

Hoitoalan palkanmaksajien eli veronmaksajien näkökulmasta sopimus on kallis, mutta toisaalta sillä on mielipidetiedustelujen mukaan vankka kansalaisten tuki. Palkankorotukset eivät tosin takaa, että työntekijäpula loppuu. Alan vetovoimaisuus epäilemättä kasvaa, mutta kasvaako tarpeeksi. Työolojenkin on parannuttava, jotta lisäksi alan pitovoima kasvaa, eivätkä koulutetut ihmiset karkaa muille aloille tai ulkomaille.

Vaikka työkiistojen jälkeen sopu tyypillisesti närästää osapuolia, kiistely muun muassa Ylen A-studiossa maanantai-iltana epätavallisen kärjekkäine sanailuineen todistaa neuvotteluosapuolten välien poikkeuksellisesta tulehtuneisuudesta.

Huonoilta vaikuttavat henkilösuhteet ovat ongelmallisia alan houkuttelevuuden lisäämisen kannalta. Hoitajajärjestöt ovat puheenjohtajiensa johdolla todistelleet niin paljon ja pitkään alan kurjuutta, että levyn vaihtaminen myönteisemmäksi on jos ei mahdotonta niin ainakin työlästä. Tietysti myös työnantajan kuuluu kantaa oma vastuunsa myönteisestä ilmapiiristä, joka syntyy paitsi puheiden eritoten tekojen kautta.