Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Päätoimittajalta SM-liigassa pitää olla kaikille tasavertainen sääntökirja koko kauden

Anton Karlson kuuden ottelun pelikielto. Colby Sissons kuuden ottelun pelikielto. Kai Kantola viiden ottelun pelikielto. Hugo Gallet seitsemän ottelun pelikielto tilanteesta, jossa ei vihelletty jäähyä. Siinä SM-liigan kurinpitodelegaation KalPan pelaajille langettamat rangaistukset pään ja niskan alueelle kohdistuneista taklauksista alkukaudesta. Kuopiolaisseura ehätettiin jo nimetä törkyjoukkueeksi.

Miten on käynyt kuopiolaisjoukkueen pelaajiin kohdistuneissa taklauksissa? Pari esimerkkiä.

Ässien puolustaja jyräsi niin sanotusta kuolleesta kulmasta KalPa-kapteeni Tuomas Kiiskisen tammikuussa Niiralan montussa. Ei pelikieltoa.

Rauman Lukon tähtipuolustaja Thomas Gregoire lanasi Jaakko Lantan talutuskuntoon runkosarjan viimeisen ottelun viime minuuteilla. Raumalaisten päävalmentajan Marko Virtasen reaktiosta oli paljon luettavissa, kun hän totesi, että tilanteeseen löytyi syy nuoren pelaajan - siis Lantan – toiminnasta.

Virtanen olisi voinut tarkastaa pelaajien syntymäajat. Gregoire on 26-vuotiasta Lanttaa pari vuotta nuorempi. Ja eiköhän Virtanen ollut enemmänkin huolissaan siitä, millaista pelikieltoa kultakypärälle mahdollisesti on tulossa. Häntä ei kiinnostanut tuon taivaallista se tärkein eli pelaajan terveys.

Pelaamisen edellytyksen luovat väsymättömät taustavoimat.

Mitä teki kurinpitodelegaatio? Ei pelikieltoa Gregoirelle. Olisikohan päätös ollut sama keskellä runkosarjaa, eikä juuri ennen pudotuspelejä? Epäillä sopii. Lantta on sivussa ainakin kahdesta ensimmäisestä pudotuspeliottelusta.

Haloo kurinpitodelegaatio. Toivottavasti käsi ei tärise videoidenne äärellä, kun panokset otteluissa kovenevat. Se tarkoittaa paitsi vauhdikkaampaa pelaamista myös painavampia kontakteja. Jos taklaus edellyttää pelikieltoa, se on uskallettava antaa oli seura tai pelaaja mikä tai kuka hyvänsä.

Vuodenvaihteessa liigaseurat pelasivat aikalailla erilaisilla kokoonpanoilla.

Sarjan tyvipään joukkueista SaiPa ja Vaasan Sport laittoivat parhaat ja kalleimmat pelaajansa muihin maisemiin. Useimpien uudet osoitteet löytyvät seuroissa, joiden pelaajabudjetit ovat lähtökohtaisestikin isoimmat. Ne vahvistuvat entisestään, mutta ei se välttämättä menestystä tuo kuten suurseurojen Oulun Kärppien ja Turun Palloseuran katastrofit osoittivat.

Vuosittain toistuva ilmiö on jälleen avannut keskustelun SM-liigan karsintojen palauttamisesta. Aihe nousi aiempaa selkeämmin esille, kun SM-liigaan haluavat pääkaupunkiseudulta talousvaikeuksiin aikoinaan ajautunut Kiekko-Espoo ja Venäjältä häntä koipien välissä palannut Helsingin Jokerit.

Kysymys kuuluu, millaisella karsintajärjestelmällä SM-liigaan olisi mahdollista päästä. Ja jäisivätkö karsinnat pysyviksi?

Unohtaa ei sovi, että toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestiksessä tehdään hienoa työtä.

Käyn katsomassa kasvattajaseurani Iisalmen Peli-Karhujen otteita paikan päällä pari kertaa kaudessa. IPK:n ja KalPan yhteistyö toimii mallikelpoisesti.

Perjantaina oli mieleenpainuva hetki, kun vuonna 1966 perustettu Iisalmen Peli-Karhut huomioi kahdeksaa seuran toiminnassa mukana ollutta henkilöä Hall of Fame -kunniataulussa. Osa heistä on jo edesmenneitä.

Usein kunnia menee pelaajille, mutta pelaamisen edellytyksen luovat väsymättömät taustavoimat. Sykähdyttävää seurakulttuuria.