Kuopion kaupunginorkesterin soittajat toivat iloa palvelutalojen asukkaille

Kaisu Lötjönen

Kuopion kaupunginorkesterin soittajat Elisabeth St-Cyr (viulu) ja Kiira Siikavirta (basso) ovat tuoneet iloa ikäihmisille jalkautumalla palvelutalojen pihoille soittamaan.

Duon pihasoitot järjestettiin turvaohjeet huomioiden palvelutalojen pihoilla asukkaiden kuunnellessa soittoa palvelutalojen sisätiloista, parvekkeilta tai turvallisen välimatkan päästä pihalla. Muusikoiden pihasoittokiertue ulottui Alavan, Leväsen ja Puijonlaakson palvelukeskuksiin sekä Mäntykampuksen Väinölän ja Ilmattaren asukkaille ja henkilökunnalle. Musiikkituokiota toivottiin myös kehitysvammaisten palvelukotien pihoille, ja tällä viikolla St-Cyr ja Siikavirta vastaavat toiveeseen.

Kevään aikana Kuopion kaupunginorkesterin muusikot ovat myös työstäneet erilaisia videoita mm. koulujen ja palvelutalojen käyttöön. Alakoululaisten musiikinopetukseen tarkoitetut soitinesittelyvideot keräsivät koululaisten etäopetuksen aikana noin 18 000 katselukertaa ennen lähiopetukseen palaamista. Kuopion kaupunginorkesterin muusikot ovat myös taltioineet säveltervehdyksiä palvelutalojen käyttöön ikäihmisten arkea piristämään.

Kuopion kaupunginorkesteri on myös vahvasti mukana perjantaina 29.5. klo 9 julkaistavassa, Suomen sinfoniaorkesterien yhteisessä Kevätsoitossa, joka tervehtii lukuvuotensa päättäviä koululaisia ja opettajia. Kevätsoitto nähdään ja kuullaan osana opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen toteuttamaa kouluille suunnattua kevätjuhlapakettia.

Kevään aikana livestriimatut kaupunginorkesterin pienkokoonpanojen Hyvän mielen sävelkioski -verkkokonsertit ovat katsottavissa edelleen orkesterin YouTube-kanavalla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut