Kiinnostus kulttuurin verkkosisältöjä kohtaan kasvoi huhtikuussa

Lentomatkailu yleistyi Suomessa 1950-luvulla. Ilmailumuseon julkaisemat uudet arkistokuvat valottavat matkailun historiaa. Ilmailumuseo

Veera Jääskeläinen

Koronavirusepidemia on saanut ihmiset internetin kulttuuri- ja tiedeaarteiden ääreen. Valtakunnallisen hakupalvelun Finna.fi:n, josta löytyy esimerkiksi museoiden ja säätiöiden kokoelmia, kävijämäärät kasvoivat huhtikuussa reippaasti. Huhtikuussa vierailuja oli reilut 250 000. Kasvua tavanomaiseen aikaan oli 23 prosenttia.

– Monet aineistoja Finnaan tuovista arkistoista, kirjastoista ja museoista ovat kertoneet digitaalisten aineistojen kysynnän kasvusta. Poikkeustilanne on tuonut esiin, miten suuri merkitys kulttuuri- ja tiedeorganisaatioiden työllä on yhteiskunnalle, sanoo johtava palvelusuunnittelija Maria Virtanen Kansalliskirjastosta tiedotteessa.

Finna.fi-palvelun tarjoamat kokoelmat ovat myös lisääntyneet viime aikoina. Esimerkiksi Helsingin taidemuseo on avannut yli 1 400 teoksen verkkoaineiston, Svenska litteratursällskapet i Finland on julkaissut lähes 400 valokuvaa kirjailija, seikkailija ja taidehistorioitsija Göran Schildtin (1917–2019) arkistosta ja Ilmailumuseo on lisännyt kokoelmaansa 600 valokuvaa lentomatkustamisen historiasta 1950- ja 1960-luvulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.