Yli satavuotias puukoulu ei sittenkään kelpaamassa päiväkodiksi Iisalmessa

Edvin Laineen vanha puukoulu (oik.) oli määrä kunnostaa vuoropäiväkodiksi, mutta nyt ideaa ollaan kuoppaamassa. Tiina Tynkkynen-Hieta

Petri Karvinen

Iisalmen keskustan vanhan puukoulun muuttaminen vuoropäiväkodiksi on ajautunut vastatuuleen. Tekniselle lautakunnalle esitetään, että viime vuodesta valmistellun hankkeen suunnittelu keskeytetään.

Vuoropäiväkodiksi esitetyn Edvin Laineen puukoulun tarvittavat muutostyöt on havaittu suunnittelun edetessä odotettua kalliimmiksi. Tarkentuneet korjauskustannukset ovat noin 3,7 miljoonaa euroa, kun hintalapun arvioitiin viime vuonna olevan 2,8 miljoonaa euroa.

Suunnitellun kokoisen uuden päiväkotirakennuksen arvioidaan maksavan yhteensä noin 2,5 miljoonaa. Lisäksi Iisalmen kaupungin syntyvyysennusteet ovat lähivuosina laskevat.

Uuden päiväkodin suunnittelu Iisalmessa tuli ajankohtaiseksi, kun Malminrannan päiväkodissa havaittiin sisäilmaongelmia ja sen toiminta siirrettiin väistötiloihin vuonna 2018.

Edvin Laineen puukoulu on valmistunut vuonna 1908 alun perin kansakouluksi. Suojellun rakennuksen on suunnitellut Wivi Lönn, joka on eräs Suomen merkittävimmistä naispuolisista arkkitehdeista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.