Pientä naarassutta oli ammuttu luvatta Leppävirralla – haavoittunut eläin jouduttiin lopettamaan

Suden haavoittamisesta on nyt kirjattu rikosilmoitus törkeästä metsästysrikoksesta. Annukka Roth

Asta Tenhunen

Poliisi tutkii suden haavoittamista törkeänä metsästysrikoksena.

Leppävirran Soisalossa havaittiin huhtikuun alussa loukkaantunut susi, joka ei päässyt edes pakenemaan kunnolla ihmistä, vaan se päästi lopulta ihmisen vain noin 50 metrin päähän.

Suden käyttäytyminen oli villieläimelle epätyypillistä. Lisäksi sen nähtiin myös ontuvan pahoin oikeaa etujalkaansa.

Poliisi määräsi suden lopetettavaksi ja suurriistavirka-avun metsästäjät ampuivat eläimen 3. huhtikuuta. Raato toimitettiin tutkittavaksi Ruokavirastoon.

Poliisin mukaan tutkinnassa selvisi, että sutta oli haavoitettu ampumalla sitä luvatta. Jalkavamma ei ollut tullut karkottamisen eikä luvallisen eläimen lopettamisen yhteydessä, vaan joku oli ampunut sutta, osunut sitä jalkaan ja jättänyt eläimen kitumaan maastoon.

Haavoittunut eläin oli pienikokoinen, noin 30-kiloinen naaras. Se ei olisi jalkavammansa kanssa pärjännyt enää metsässä.

Kun susi oli nähty Soisalossa, se aiottiin ensin karkottaa. Poliisin määräyksestä suden perään lähteneet metsästäjät näkivät eläimen kuitenkin painautuvan makuulle poikkeuksellisen usein. Vuorokauden aikana pieni susi pystyi jalkavammaisena liikkumaan vain noin kaksi kilometriä.

Ilmeisesti jalkavamma aiheutti kipu ja haittasi merkittävästi eläimen liikkumista.

Poliisin mukaan havainnot asutuksen lähellä liikkuneen eläimen poikkeuksellisesta käyttäytymisestä johtuivat todennäköisesti luvattomassa ampumisessa saaduista vammoista.

Poliisi on kirjannut asiasta rikosilmoituksen ja tutkii suden vammauttamista törkeänä metsästysrikoksena.

Suden lopettamisen jälkeen aiemmasta ampumisesta liikkui huhuja ainakin sosiaalisessa mediassa.

Poliisi pyytää asiasta jotain tietäviä ilmoittamaan havaintonsa tai vinkkinsä asiassa poliisin sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut