Ruotsissa 28 uutta koronaan liittyvää kuolemaa – maassa lähes 30  000 tartuntaa

Uusia tartuntoja raportoitiin lauantaina 9 200, mikä on alhaisin määrä sitten toukokuun 2. päivän. LEHTIKUVA/AFP

STT

Ruotsissa on rekisteröity edellisen vuorokauden ajalta 28 koronaan liittyvää kuolemaa, selviää kansanterveysviranomaisten tuoreista tilastoista.

Kuolinlukujen tilastoinnissa esiintyy viikonloppuisin tavallisesti viivettä ja koronaan liittyvien kuolemien määrässä nähdään todennäköisesti nousua alkuviikosta.

Yhteensä koronavirukseen liittyviä kuolemia on Ruotsissa kirjattu 3  674 kappaletta. Tilastojen mukaan yhteensä 29  677 ihmistä on saanut koronatartunnan.

Väkilukuun suhteutettuna Ruotsissa on 2  894 koronavirustartuntaa miljoonaa asukasta kohden, selviää Worldometer-tarkkailusivuston seurannasta. Suomessa vastaava suhdeluku oli lauantaina iltapäivästä 1  135.

Koronaan liittyviä kuolemia on ollut Ruotsissa miljoonaa asukasta kohden 361. Suomessa koronaan liittymiä kuolemia taas on ollut 54 kappaletta miljoonaa asukasta kohden.

Yli 1  800 koronatartunnan saanutta on saanut tehohoitoa Ruotsissa. Maailman koronatilannetta seuraavan Worldometerin mukaan lähes 5  000 ihmistä olisi tartunnan saatuaan toipunut tai päässyt kotiin sairaalasta länsinaapurissa.

Suomessa THL:n alustavan arvion mukaan noin 5  000 ihmistä olisi toipunut tai päässyt kotiin sairaalasta saatuaan koronavirustartunnan.

Venäjä raportoi pandemian ajan suurimman kuolinlukunsa

Venäjä on tänään ilmoittanut korkeimman päivittäisen kuolinlukunsa koronaviruspandemian ajalta. Kuluneen vuorokauden aikana Venäjällä on kirjattu 119 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Yhteensä koronavirukseen liittyviä kuolemia on Venäjällä kirjattu yli 2  500. Viranomaisten on arvosteltu aliraportoivan lukuja, mutta viranomaiset ovat perustelleet suhteellisen alhaista lukua sillä, että mukaan lasketaan vain selkeästi koronaviruksen aiheuttamat kuolemat.

Uusia tartuntoja raportoitiin lauantaina 9  200, mikä on alhaisin määrä sitten toukokuun 2. päivän. Yhteensä tartuntoja on kerrottu olevan yli 272  000.

Worldometer-sivuston mukaan Venäjällä on yli 1  800 tartuntaa miljoonaa asukasta kohden ja 17 kuolemaa miljoonaa asukasta kohden.

Espanjan hallitus hakee poikkeustilan jatkoa

Espanjassa pääministeri Pedro Sanchez kertoo hallituksen pyytävän edustajainhuoneelta poikkeustilan jatkamista vielä noin kuukaudella. Pääministerin mukaan poikkeustila olisi näin voimassa siihen asti, kunnes karanteeniolot on saatu purettua.

Televisioidussa puheessaan Sanchez sanoi, että jatkon pitäisi olla nyt viimeinen laatuaan.

Nykyinen poikkeustila on voimassa ensi viikon sunnuntaihin asti.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut