Kadonnut iisalmelaismies on ehkä tapettu – poliisi muutti kadonneen etsinnän henkirikostutkinnaksi

Poliisi on julkaissut kadonneen miehen auton kuvan ja rekisterinumeron rikoksen selvittämiseksi. Poliisi

Asta Tenhunen

Poliisi epäilee, että iisalmelaisen 30-vuotiaan miehen katoamiseen liittyy henkirikos.

Poliisi ilmoitti viikonloppuna etsivänsä kadonnutta Juuso Sirviötä ja tämän käyttämää mustaa henkilöautoa. Poliisin mukaan henkilöauto on löytynyt ja esille on tullut seikkoja, joiden vuoksi tapauksen epäillään olevan henkirikos.

Poliisi on ottanut rikosepäilyn vuoksi kiinni miehen ja naisen, joiden epäillään liittyvän Sirviön katoamiseen. Sirviö oli Iisalmen seudulla tunnettu hyvämaineisena taksiyrittäjänä, mutta henkirikosepäily ei liity mitenkään hänen työhönsä, vaan hän tunsi poliisin nyt epäilemän kaksikon muuten henkilökohtaisista syistä.

Pidätetty pariskunta asui Tervossa, ja pariskunnan nainen oli ilmeisesti aiemmin seurustellut Sirviön kanssa.

Sirviö oli tämän hetken tiedon mukaan ollut hengissä viimeksi ainakin tiistaina 5. toukokuuta, mutta häntä ei tavoitettu enää sen illan jälkeen, joten poliisi sai miehen vanhemmilta ilmoituksen miehen katoamisesta ja alkoi selvittää asiaa.

Poliisi löysi kadonneen miehen auton Tervosta sunnuntaina ja takavarikoi sen tutkintaa varten. Auto löytyi piilotettuna erääseen varastorakennukseen.

Lisäksi Savon Sanomien tietojen mukaan autosta on löytynyt verta ja Sirviön epäillään kuolleen. Häntä ei ole kuitenkaan vielä löydetty.

Poliisi pyytää nyt havaintoja, missä Sirviö tai hänen käyttämänsä musta BMW 520d-henkilöauto on nähty etenkin viime tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ja sen jälkeen aina sunnuntaihin asti. Auto on liikkunut Tervon kunnan alueella, joten poliisi pyytää autosta tehtyjä havaintoja etenkin siltä alueelta eli Tervosta, mutta mahdollisesti myös sen naapurikunnista.

Auto on tällä hetkellä poliisin hallussa, joten sen nykyinen olinpaikka on poliisin tiedossa, mutta poliisi kaipaa viimeviikkoisia havaintoja. Ne voi ilmoittaa sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen 0295 415 232.

Tiedot auton liikkeistä viime viikolta voivat auttaa poliisia selvittämään vakavaa rikosta. Poliisi

Tämän hetken tiedon mukaan henkirikoksesta epäillyllä pariskunnalla ei itsellään ole aiempaa vakavaa rikostaustaa.

Poliisi tutkii tekoa tässä vaiheessa ainakin tappona, mutta rikosnimike voi muuttua tai nimikkeitä tulla tutkintaan lisää tutkinnan edetessä.

Pohjois-Savossa on tullut poliisin tietoon tänä vuonna jo kolme henkirikosepäilyä. Niistä kaksi edellistä ovat Kuopiosta ja Varkaudesta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Pariskunta houkutteli uhrin tapaamiseen, joka koitui uhrin kohtaloksi
    14.5.2020 14:11
  2. Henkirikostutkinta käynnissä – poliisi tutkii, oliko uhri houkuteltu Tervoon
    12.5.2020 18:30

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut