Helsingin Laakson sairaalassa kymmenillä työntekijöillä todettu koronatartunta – Suomessa vahvistettujen tartuntojen määrä ylitti 6  000

Laakson sairaalassa yhteensä 69 työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

STT

Helsingissä Laakson sairaalan työntekijöillä on todettu useita koronavirustartuntoja, kertoi pormestari Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessa tiistaina. Maaliskuun 19. päivän jälkeen yhteensä 69 työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Kaikkiaan Laakson sairaala-alueella työskentelee noin 800 ihmistä.

Vapaavuoren mukaan noin kolmasosa tartunnan saaneista on jo parantunut.

Noin puolet tartunnoista on todettu kolmella osastolla, joilla hoidetaan koronaviruspotilaita. Laakson koronaterveysaseman henkilökunnalla tartuntoja ei ole tullut ilmi.

Lisäksi 14 potilaalla muilla kuin koronavirusosastoilla on todettu tartunta.

Pormestarin mukaan kaikki tartunnan saaneet työntekijät on asetettu eristykseen ja altistuneet karanteeniin. Koronavirustartunnan saaneita potilaita hoidetaan eristyksissä suojavarotoimin, ja myös potilaiden kautta altistuneet ovat karanteenissa.

Vapaavuori kertoo, että työntekijöille on myös painotettu, että töihin saa tulla vain terveenä ja oireettomana. Varotoimena kaikki sairaala-alueella työskentelevät testataan, oli heillä oireita tai ei. Tiistai-iltaan mennessä testejä on pormestarin mukaan otettu lähes 500.

Lisäksi koronaviruspotilaiden hoidossa suojautumista parannetaan. Vapaavuori kertoi infossa, että hoidossa siirrytään käyttämään korkeamman tason FFP2-tason hengityssuojaimia. Lisäksi henkilökunnan välisissä kontakteissa käytetään kirurgisia suu-nenäsuojaimia.

Uusia tartuntoja Suomessa 19

Suomessa on nyt 6  003 vahvistettua koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiistaina. Tartuntojen määrä lisääntyi maanantaista 19:llä. Koronavirukseen kuolleiden määrä nousi maanantaista neljällä, ja on nyt 275.

Aiemmista päivistä uusia tartuntatapauksia raportoitiin torstaina 100, perjantaina 65, lauantaina 142, sunnuntaina 82 ja maanantaina 22.

Eniten tartuntoja on tähän mennessä rekisteröity Helsingissä, missä niitä on 2  220. Määrä on lisääntynyt eilisestä seitsemällä. Seuraavina tulevat Vantaa 708 tapauksella, jossa kasvua on kolme tapausta, ja Espoo 681 tapauksella. Espoossa kasvua on neljä tapausta.

Yli sata tapausta on rekisteröity tähän mennessä Turussa, 156, Tampereella, 134, Järvenpäässä, 103 ja Jyväskylässä, 101. Oulussa tapauksia on rekisteröity 90.

Testattuja näytteitä on yhteensä noin 126  500.

Taudista on toipunut ainakin 4 300 ihmistä

Tiistaiaamuna eri puolilla maata sairaaloissa oli hoidossa yhteensä 152 potilasta, joista tehohoidossa oli 34. Maanantaina tehohoidossa olevia potilaita oli 45.

Tehohoidossa olevien määrä on laskenut alle puoleen kuukauden takaisesta. Tehohoidossa oli 11. huhtikuuta 80 potilasta.

Sairaalahoidossa ja tehohoidossa olevien covid 19 -potilaiden määrä on THL:n mukaan laskussa erityisvastuualueilla Tampereen yliopistollisen sairaalan aluetta lukuun ottamatta, jossa tilanne on ollut maltillinen jo pitkään.

Suomen väestöön suhteutettuna tartuntatapauksia on 108 sataatuhatta asukasta kohti.

Alustavan arvioin mukaan taudista toipuneita ihmisiä on ainakin 4  300. Arvio perustuu raportoituihin tapauksiin, joiden toteamisesta on vähintään kaksi viikkoa ja joista tiedossa ei ole muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa.

Tällä haavaa 222 kuolleesta on saatavissa tarkempia tietoja. Heistä 49 prosenttia on miehiä ja 51 prosenttia naisia. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta.

Koronavirusepidemia ei ole THL:n mukaan lisännyt Suomessa kokonaiskuolleisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut