Hawkit lentävät matalalla tällä viikolla – ensi viikollakin vilkas viikko taivaalla

Hawkit harjoittelevat tällä viikolla myös Pohjois-Savon yllä. Marko Happo

Asta Tenhunen

Ilmasotakoulun koulutettavat lentävät Hawk-suihkuharjoituskoneilla matalalla tällä viikolla Pohjois-Savossa, Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Kymmenen Hawkia lentää suunnistuslentoja noin 50 metrin korkeudella, joten koneet voivat herättää huomiota.

Ilmasotakoulun hävittäjälentolaivueen lentotoimintaharjoitus alkoi maanantaina ja se kestää perjantai-iltapäivään asti. Torstaihin asti lentoja voi olla illalla kello 21:een asti. Harjoituksesta pääosa lennetään Tikkakosken lähialueilla Jyväskylässä, mutta suunnistuslentoja on myös naapurimaakuntien alueilla.

Seuraavalla viikolla eli 18.–22. toukokuuta Ilmavoimien kaikki joukko-osastot osallistuvat ilmataktiikkaharjoitukseen, johon osallistuu 28 Hornettia, 4–6 Hawkia, kaksi Casa-kuljetuskonetta ja kaksi Ilmavoimien yhteyskonetta.

Ilmapuolustusta harjoittelevan joukon päätukikohta on Siilinjärvellä Rissalassa. Harjoitusvastustajan päätukikohta on Rovaniemellä.

Harjoitusviikolla on lentoja päivittäin pääsääntöisesti kello 9–19.

Lentotoimintaharjoitukseen liittyy myös lentoja matalilla lentokorkeuksilla. Lisäksi harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

Harjoitukseen liittyy myös korkealla lennettäviä yliäänilentoja, jotka voivat kuulua pamauksina maassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut