Useita maastopaloja syttyi sunnuntaina Etelä-Savossa

Kaisu Lötjönen

Pelastuslaitokselle on sunnuntaina tullut useita hälytyksiä maastopaloista.

Maastoa paloi esimerkiksi Joroisissa ja Pieksämäellä.

Ohikulkija oli huomannut Joroisten Vartiosaaresta nousevan savua ja näki polvenkorkuisia liekkejä.

Maastoa paloi saaressa noin 50x50 metrin alueella. Palo lähestyi kahta saaressa ollutta mökkiä ja niiden talousrakennuksia, mutta pelastuslaitos esti tulen leviämisen.

Saaressa ei ollut asukkaita paikalla. Palon syytä on pelastuslaitoksen mukaan vaikea arvioida. Kuiva päällyskasvillisuus ja kova tuuli ovat otollisia maastopaloille.

Pieksämäen Luomantiellä syttyi maastopalo hakuuaukealla. Maastoa paloi noin 20x30 metrin alueelta.

Paikalla olleet ihmiset ehtivät sammuttaa palon pelastuslaitoksen tullessa paikalle. Pelastuslaitos kasteli paloalueen. Palossa ei tullut henkilövahinkoja.

Mikkelissä Metsäkouluntiellä syttyi maastopalo, kun risujen polttaja oli menettänyt puuskaisen tuulen takia palon hallinnan, jolloin palo levisi pihamaalle. Palo oli vaarassa levitä rakennuksiin. Palo saatiin rajattua ja sammutettu nopeasti. Pihamaalla ollut lasikuituinen soutuvene paloi käyttökelvottomaksi.

Myös Keski-Suomen puolella Kangasniemellä maastoa syttyi palamaan savustusastiasta lentäneestä kipinästä. Voimakas tuuli levitti paloa ja se oli vaarassa levitä syvemmälle metsään. Savustamassa ollut henkilö hengitti palosta syntynyttä savua, ja hänet keskussairaalaan tarkastukseen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut