Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Euroopassa varaudutaan ihmisten liikkeellelähtöön: Air Francen lennoille vain kuumemittauksen kautta, Britannia mediatietojen mukaan asettamassa ulkomailta saapuvat karanteeniin

Lentoyhtiö Air France alkaa mitata asiakkaidensa ruumiinlämpöä ensi viikosta alkaen samalla kun Ranska luopuu osasta liikkumisrajoituksiaan. Lentoyhtiö edellyttää asiakkaita ja matkustamohenkilökuntaa käyttämään myös kasvosuojaimia.

Asiakkailta voidaan estää pääsy yhtiön lennolle, jos heidän ruumiinlämpönsä ylittää 38 astetta. Tällöin varattu lento siirretään maksutta myöhempään ajankohtaan.

Air Francen koneet on varustettu tehokkailla ilmansuodattimilla, jotka suodattavat sisään pääsevästä ilmasta virustakin pienempiä hiukkasia. Lennoilla ei toistaiseksi ole ruoka- ja juomatarjoilua.

Yhtiön mukaan asiakkaiden sijoittelu väljästi koneeseen tuskin tulee olemaan ongelma, sillä lentojen kysyntä on ollut pohjamudissa viruspandemian aikana. Lisäksi EU:n komissio suositti perjantaina Schengen-maita jatkamaan EU-maihin kohdistuvia ei-välttämättömän matkustamisen rajoituksiaan 30 päivällä. Rajoitukset jatkuisivat siis kesäkuun puoliväliin.

Ranskassa koronakuolemien määrä on ollut laskussa viime viikkoina. Maa avaa vaiheittaan koulujaan maanantaista alkaen. Myös jotkin yritykset pääsevät jatkamaan toimintaansa. Poikkeustilaa maassa on ilmoitettu jatkettavan aina heinäkuun loppupuolelle saakka.

Britannian odotetaan poistavan rajoituksia

Britannia aikoo asettaa ulkomailta saapuvat matkustajat kahdeksi viikoksi karanteeniin kesäkuun alusta alkaen, useat mediat maassa uutisoivat. Karanteeni koskisi yhtä lailla maahan palaavia brittejä kuin ulkomaiden kansalaisia.

Asiasta odotetaan kuultavan lisää huomenna, kun pääministeri Boris Johnson antaa katsauksensa maan koronavirustilanteeseen. Johnsonin on odotettu helpottavan maan muita liikkumisrajoituksia. Hallitus on kuitenkin ennalta varoittanut, ettei rajoituksiin ole syytä odottaa huomattavia huojennuksia.

Britanniaan saapuvien karanteenia valvottaisiin mediatietojen mukaan pistotarkastuksin, ja karanteenin rikkomisesta voisi seurata jopa tuhannen punnan (1  100 euron) sakko. Karanteeni ei koskisi naapurista Irlannista saapuvia ihmisiä.

Britanniassa on Yhdysvaltain jälkeen eniten koronakuolemia maailmassa. Tautiin on kuollut yli 31  000 ihmistä eli 460 ihmistä miljoonaa asukasta kohti.