Itä-Suomen poliisi kiittää juhlijoita: hälytysten määrä puolittui normaalista vapusta, ainoastaan kotihälytyksiä hieman enemmän

Vappusää ei tänä vuonna houkuttele ulkoilemaan. Lehtikuva / Teemu Salonen

Kaisu Lötjönen

Itä-Suomessa vappuaattoa on vietetty varsin rauhallisesti, kertoo poliisi. Tehtäviä oli vappuaattoillan ja yön aikana noin puolet tavallisen vapun tehtävämäärästä. Kaiken kaikkiaan tehtävä oli noin 200, mikä on saman verran kuin tavallisena viikonloppuiltana.

Poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että poliisin ei tarvinnut puuttua kokoontumisrajoituksiin, koska ihmiset pysyttelivät pääasiassa kotona. Kotihälytyksiä oli hieman tavallista vappua enemmän, noin kolmasosa kaikista hälytyksistä. Perheväkivaltatapausten määrä ei kasvanut.

– Kotihälytykset olivat lähinnä metelistä aiheutuvia, komisario Markus Taskinen sanoo.

Itä-Suomen poliisin suurin tehtävä yöllä oli kadonneen miehen etsintä Juuassa, Pohjois-Karjalassa. Etsintään osallistui useiden poliisipartioiden lisäksi Vapepa sekä Rajavartiolaitoksen helikopteri. Mies löytyi helikopterin avulla.

Pahoinpitelyilmoituksia on kirjattu Itä-Suomen alueella kaikkiaan kolme ja ne ovat tapahtuneet yksityisissä asunnoissa. Poliisin tietoon ei ole tullut tapauksia, joista olisi aiheutunut vakavia vammoja. Useisiin poliisitehtäviin liittyi erilaisia henkilöiden henkeen tai terveyteen kohdistuneita uhkauksia.

Poliisin mukaan yleinen järjestys on säilynyt hyvänä koko Itä-Suomen alueella ja kaupunkien keskustoissa oli vähän ihmisiä liikkeellä.

– Kyllä vapusta on annettava positiivista palautetta, että porukka noudatti ohjeistuksia ja selvästi ymmärsi, että tämä on yhteinen iso asia, Taskinen sanoo.

Muokattu 1.5. kello 10.09: Juttua päivitetty kauttaaltaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut