Poliisi vetoaa, ettei vappuna kokoonnuttaisi perinteisiin juhlapaikkoihin

Poliisin mukaan vappuna valvotaan, ettei Kuopion Väinölänniemelle kerry ihmismassoja. Toisaalta kun lämpötilan on luvattu olevan parissa asteessa, pitkään rannalla ei tuskin aikookaan olla. Marko Happo

Asta Tenhunen

Poliisi on varautunut valvomaan tarvittaessa vappuaattona ja viikonloppuna, ettei väkeä kokoonnu juhlimaan Kuopiossa esimerkiksi Väinölänniemelle ja Valkeisenlammelle. Tällä hetkellä tosin ennakkoon tiedossa ei ole mitään nuorten kokoontumisia niihin.

Pieksämäellä tehostettua valvontaa on Hiekanpään rannassa, Iisalmessa keskustassa sekä Varkaudessa Hertunrannassa ja Taulumäen torilla.

Ilmatieteen laitos ennustaa Savoon vapuksi jopa pakkasöitä, joten yölliset puistojuopottelut voivat olla olemattomissa joka tapauksessa.

Poliisi toivoo, että aikuiset seuraisivat ylipäätään lastensa tekemisiä. Voimassa on edelleen kielto yleisiin kokoontumisiin, joissa olisi paikalla yli kymmenen henkilöä.

Myös baarit ovat edelleen suljettuina. Poliisin tietoon ei ole tullut Savossa luvatta avoinna pidettyjä anniskelupaikkoja.

Esimerkiksi Kuopion ravintolakorttelissa on ollut hyvin rauhallista, kun ravintolat ovat kiinni.

Sen sijaan esimerkiksi viime perjantaina Kuopiossa porukka nuoria järjesti bileet Männistön–Itkonniemen suunnalla. Bileihin kulki paljon porukkaa jalan keskustasta. Poliisille tapahtumasta ei tullut kuitenkaan tarkempaa tieto itse tapahtumayön aikana.

Vastaava on kuulunut muualtakin laitakaupungilta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut