Maantieliikenne vilkastuu hiljalleen, koronarajoitukset vaikuttavat vielä paljon

Viranomaisohjeet vaikuttavat vielä laajasti suomalaisten liikkumiseen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

STT

Tieliikenteen määrässä on näkyvissä ensimmäisiä vilkastumisen merkkejä, vaikka kokonaisuudessaan liikennemäärät ovat edelleen poikkeuksellisen alhaisia niin maalla, merellä kuin ilmassa, kertoo valtion liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finland.

Viranomaisten koronaviruspandemian vuoksi antamat ohjeet vaikuttavat vielä laajasti suomalaisten liikkumiseen kaikissa liikennemuodoissa.

Esimerkiksi keskiviikkona tieliikennettä Uudellamaalla oli 24 prosenttia normaalia vähemmän. Vastaava luku tiistaina oli kuitenkin vielä 33 prosenttia.

Lentoliikenteessä Suomen ilmatilaa käyttävien ylilentojen määrä on ollut varovaisessa kasvussa Kiinasta Eurooppaan suuntaavien lentojen lisääntymisen takia.

Rautateillä kaukojunaliikenteen määrä oli 23 prosenttia alhaisempi kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Sen sijaan lähijunaliikenteen määrä on pysynyt lähes ennallaan.

Merellä matkustajaliikenne on käytännössä päättynyt. Satamien aluskäynnit rahtiliikenteessä ovat säilyneet tähän saakka lähes tavanomaisella tasolla.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut