Lentotukialuksella koronavirustartunnan saaneista kaksi kolmannesta oireettomia

Theodore Rooseveltilla on todettu ainakin 660 koronavirustartuntaa. Lehtikuva/AFP

STT

Kaksi kolmasosaa lentotukialus Theodore Rooseveltilla koronavirustartunnan saaneista on oireettomia, ilmoittaa Yhdysvaltojen puolustusvoimien edustaja. Yli 4  800 hengen miehistöstä on testattu 94 prosenttia, ja tartuntoja on tähän mennessä löytynyt 660. Yksi miehistön jäsenistä on kuollut tautiin.

Hieman yli kymmenesosa tartunnan saaneista oli saanut negatiivisen testituloksen maaliskuun lopulla.

Kenraali John Hytenin mukaan lentotukialuksen miehistö poikkeaa muusta väestöstä siinä, että he ovat keskimääräistä nuorempia ja terveempiä.

Muualla arvio on ollut, että oireettomia tartunnan saaneita on 20–50 prosenttia.

Rooseveltin miehistö evakuoitiin Tyynellämerellä ankkurissa olevalta alukselta, kun paljastui, että koronavirus oli päässyt leviämään aluksella. Aluksen kapteeni Brett Crozier sai potkut sen jälkeen kun hänen tartunnoista kertova kirjeensä tuli julkisuuteen.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö aikoo testata lähes kaikki joukkonsa selvittääkseen, kuinka nopeasti normaaliin toimintaan voidaan palata. Tällä hetkellä joukkojen siirrot on keskeytetty.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut